Oma is de allerbeste oppas, zo blijkt uit onderzoek

Wat ben ik blij dat de oma's bij ons oppassen! Want uit onderzoek is gebleken dat een kind bij zijn grootmoeder 50 procent minder kans heeft een verwonding op te lopen dan bij andere oppassers. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat oma's zelfs beter voor de kinderen zorgen dan ouders. Da's dan weer niet zo leuk om te horen… Maar ik geloof direct dat het waar is!De onderzoekers vergeleken de veiligheid van kinderen in dagverblijven en bij verzorgers, zoals de moeder en oma. Wetenschappers verwachtten dat grootouders zich niet zouden houden aan verscherpte veiligheidsadviezen, maar dit onderzoek bewijst dus het tegendeel, meldt nu.nl. 

Verder blijkt dat kinderen van ongetrouwde ouders meer kans op lopen op verwondingen dan kinderen van getrouwde koppels. Ook wanneer de vader niet in hetzelfde huis woont, loopt een kind meer kans op een letsel.

Lees ook:Hersenschudding kan kinderen depressief maken
Lees ook:Te lang foliumzuur doorslikken kan astma bij je kindje veroorzaken
Lees ook:Bestrijdingsmiddelen op fruit kunnen ADHD bij kids veroorzaken
Lees ook:80% meer kans op miskraam door eten uit blik
Lees ook:Kinderdagverblijven maken kinderen dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>