800 kinderen in NEDERLAND onschuldig vast!

Toen ik zojuist met een half oor het bericht op het Jeugdjournaal hoorde, dat er 800 kinderen onschuldig in gevangenissen zitten wegens gebrek aan geschikte opvang, geloofde ik niet dat dat ihn Nederland was. Maar het blijkt ECHT zo te zijn… De Nationale ombudsman Brenninkmeijer wil dan ook dat er zo snel mogelijk een einde komt aan het opsluiten van kinderen met ernstige gedragsproblemen. Ondanks dat ze geen strafbare feiten hebben gepleegd zitten in Nederland meer dan 800 van deze kinderen in de gevangenis. Er is voor hen simpelweg geen plaats in jeugdzorginstellingen.

“Ik schaam me voor Nederland, dat dit gebeurt”, zegt hij vanavond in het Ikon-programma Spraakmakende Zaken. “Als dit bij volwassen zou gebeuren, zou het land te klein zijn geweest.”

Brenninkmeijer kaartte dit probleem vier jaar geleden al eens aan. Toen minister Rouvoet aantrad als minister voor Jeugd en Gezin benaderde de ombudsman ook hem.

Rouvoet beloofde toen korte metten te maken met het beleid, maar volgens Brenninkmeijer is er nog weinig gebeurd.

De ombudsman eist van minister Rouvoet een tussenoplossing, want pas in 2010 zijn er genoeg gesloten jeugdklinieken. “Mijn geduld was al op toen minister Rouvoet aantrad.”

De kinderen worden meestal niet behandeld en draaien gewoon mee in het gevangenisregime. Zo noemt het programma het geval van een vijftienjarig meisje dat regelmatig werd gevisiteerd en na protest zelfs in de isoleercel terecht kwam. Kinderen zitten zo soms wel eens anderhalf jaar opgesloten. Minister Rouvoet beraadt zich op een reactie.

Lees ook:Gedragsproblemen kinderen komt voort uit te grote druk
Lees ook:Snoepreclame voor kinderenzou verbpden moeten worden
Lees ook:Rouvoet: begin eerder aan kinderen en ga niet zo snel scheiden
Lees ook:Rouvoet pakt stoute kinderen onder de tien aan: verplicht naar een internaat!
Lees ook:Rouvoet wijst allochtone ouders op hun te dikke kinderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “800 kinderen in NEDERLAND onschuldig vast!

  1. VAN ARKEL

    ZIE ER NIET RAAR VAN OP. MAAR “DACHT” DAT DE NAZI S DE OORLOG VERLOREN HADDEN.(WEER VERKEERD GEDACHT) AFZ. van Arkel.nl ( dacht het wel ) .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>