Rouvoet wijst allochtone ouders op hun te dikke kinderen

De kinderen van nu worden dikker en dikker en de ergste toename is te vinden bij de allochtone jongeren. De politiek gaat zich nu zelfs met het probleem bemoeien.  Minister André Rouvoet (Jeugd & Gezin) spreekt allochtone ouders aan om overgewicht bij hun kinderen aan te pakken. Dat deed de minister donderdag tijdens een congres over overgewicht. Hij wees erop dat uit onderzoek blijkt dat allochtonen vaker te dik zijn dan autochtonen. Mijn vraag is: komt zijn bezorgdheid aan op de plek van bestemming?,,Veel allochtone moeders zijn iedere dag druk bezig met het klaarmaken van het eten voor hun kinderen”, stelde Rouvoet. Volgens hem heeft eten vooral binnen allochtone gezinnen een sterke sociale functie en is het een belangrijk onderdeel van de gastvrijheid. ,,Een gastvrijheid die zo groot is, dat daar menig oer-Hollands huishouden maar bleekjes bij afsteekt, met het kopje koffie met één koekje”, zei de minister.
Verder vroeg Rouvoet zich af of er verschillen zijn tussen allochtone jongens en meisjes op het gebied van sport. ,,Ik zie veel allochtone jongens sporten. Je ziet ook bij de grote voetbalclubs dat zij goed vertegenwoordigd zijn. Maar hoe zit het met allochtone meiden? Waar sporten zij? Mogen zij wel sporten?”, aldus de minister.
Volgens Rouvoet moeten ouders ervoor zorgen dat hun kinderen meer bewegen en gezonder eten. In zijn ogen zijn kinderen zelf nog niet verantwoordelijk voor hun leefstijl.

Lees ook:Gedragsproblemen kinderen komt voort uit te grote druk
Lees ook:Rouvoet: begin eerder aan kinderen en ga niet zo snel scheiden
Lees ook:Snoepreclame voor kinderenzou verbpden moeten worden
Lees ook:Rouvoet pakt stoute kinderen onder de tien aan: verplicht naar een internaat!
Lees ook:10 miljoen extra voor allochtone kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>