Rouvoet: begin eerder aan kinderen en ga niet zo snel scheiden

Minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) vindt dat ouders meer moeite moeten doen om bij elkaar te blijven en de overheid zou ze daarbij moeten helpen. Volgens de ChristenUnie-minister zouden ouders bijvoorbeeld relatietherapie moeten volgen om een scheiding te voorkomen. Dat schrijft hij in zijn Gezinsnota. Ja, dat kun je makkelijk vanachter je bureau stellen. Maar zijn kinderen erbij gebaat dat ouders elkaar de hersens fysiek of verbaal inslaan? In veel gevallen zijn kinderen echt beter af als ze uit elkaar gaan…

In de nota meldt Rouvoet verder dat hij Nederlandse vrouwen, vooral de hoogopgeleide, eerder aan de kinderen wil krijgen. Nu baren hoogopgeleide vrouwen gemiddeld op hun 34ste hun eerste kind. Rouvoet vindt dat te laat, en hij onderbouwt dat met onderzoek waaruit blijkt dat de gezondheidsrisico's rond een zwangerschap toenemen vanaf het 30ste levensjaar.
Dag van het gezinNederland moet 'gezinsvriendelijker' worden, is het kabinetsbeleid dat Rouvoet inbrengt. Verder wil hij 15 mei uitroepen tot 'de dag van het gezin'. Dat is precies tussen moederdag en vaderdag in.

Lees ook:Spreek jij andermans kinderen aan als ze de grens over gaan?
Lees ook:Nederlanders moeten meer kinderen gaan maken
Lees ook:Meer begeleiding ouders en kinderen na scheiding
Lees ook:Gedragsproblemen kinderen komt voort uit te grote druk
Lees ook:Ouderavonden op school moeten verplicht worden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rouvoet: begin eerder aan kinderen en ga niet zo snel scheiden

  1. Elisa

    Ouders kunnen zelf verandering brengen in hun huwelijk en gezin. Daar waar een wil is is een weg…
    I.p.v. steeds maar ruzie te maken en langs elkaar heen te leven zouden we er juist voor moeten gaan die ander te zoeken. In het huwelijk heb je gekozen voor elkaar en elkaar liefde beloofd; in voor- en tégenspoed. Je hebt ervoor gekozen lief te hebben en hier moeten we soms (éérg veel) moeite voor doen.
    Rouvoet doelt op hierop; moeite willen doen… Willen we nog?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>