Nederlanders moeten meer kinderen gaan maken

Nederlanders mogen wel wat meer baby's maken, vindt minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet. Kortom: deze man is de moderne pastoor. Vroeger klopten ze gewoon aan om te vragen waar het volgende kind bleef, nu wortd het via de politiek aan ons duidelijk gemaakt. Meer kinderen kunnen volgens Rouvoet helpen om de kosten van de vergrijzing op te vangen. Dat zegt hij in De Pers. Het gemiddelde geboortecijfer van 1,7 kinderen kan wat Rouvoet betreft omhoog naar 2,1.

Rouvoet zegt zich daarom te willen verdiepen in de kinderopvang in Scandinavische landen, die beter geregeld is dan in Nederland. Hoewel vrouwen in die landen meer werken dan hier, krijgen ze ook meer kinderen.

Terughoudend

Zowel de coalitiepartijen als de oppositie reageren terughoudend op het pleidooi van Rouvoet, die vader is van vijf kinderen.

"We moeten het geboortecijfer niet koppelen aan de vergrijzing", zegt CDA-Kamerlid Coskun Çörüz. "De keuze voor kinderen moet komen uit liefde en alleen daaruit. Kinderen als een oudedagvoorziening of iets wat daar op lijkt, dat moeten we absoluut niet willen."

Ook Rouvoet ontkent tegenover De Pers dat mensen zijn voorbeeld per se zouden moeten volgen. "Dat zou heel raar zijn. Als er nou iets een persoonlijke beslissing is, dan is dat het wel."

Lees ook:Gedragsproblemen kinderen komt voort uit te grote druk
Lees ook:Kids willen meer tijd met papa en mama
Lees ook:Ouderavonden op school moeten verplicht worden
Lees ook:Rouvoet: begin eerder aan kinderen en ga niet zo snel scheiden
Lees ook:Kinderlozen willen compensatie van werknemers (pffff)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>