Gedragsproblemen kinderen komt voort uit te grote druk

Minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin wil meer onderzoek verrichten naar de oorzaken van gedragsproblemen bij kinderen. Volgens Rouvoet hebben veel jongeren gedragsproblemen omdat er te veel van hen wordt gevraagd. Misschien heeft hij daar wel eens gelijk in. De kinderen van nu moeten zoveel meer (of moet ik zeggen 'anders')dan de kinderen van 50 jaar geleden…

Ook trekken ouders vaak te weinig tijd uit voor hun kinderen, zegt de minister in een interview met het AD. Veel jongeren hebben volgens hem door gebrek aan aandacht het gevoel dat ze op zichzelf zijn teruggeworpen.

Rouvoet denkt ook dat de grootschalige scholen een rol spelen. Verder vergt het informatiebombardement, onder meer via internet, veel van de kinderen, zegt hij.

Wat denken jullie: heeft Rouvoet het bij het rechte eind?

Lees ook:800 kinderen in NEDERLAND onschuldig vast!
Lees ook:Rouvoet wijst allochtone ouders op hun te dikke kinderen
Lees ook:Crisis lijkt jongeren weinig te doen
Lees ook:Nederlanders moeten meer kinderen gaan maken
Lees ook:Rouvoet: begin eerder aan kinderen en ga niet zo snel scheiden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gedragsproblemen kinderen komt voort uit te grote druk

 1. Henk

  Niets is zo relatief als gedragsproblemen. Mensen verschillen nou eenmaal van karakter. Acceptatie, that’s the word.

  Huisje kopen

    /   Reply  / 
 2. nolly bal

  Heb je 10 kinderen dan zijn ze allen anders.
  Vroeger had je rustige en drukke kinderen,tegenwoordig NOG ,het enige verschil is ze krijgen nu meteen een sticker opgeplakt nl;Is het kind rustig dan is ‘t authistie’s ,druk dan heeft het ADHD en de ouders gaan er vaak onder door.Tot na de pubertijd zal zich dit blijven repeteren.Wat meer tijd cq aandacht voor de kinderen kan nooit kwaad maar ook dat had MEN VROEGER NIET ,MOEDER HAD ER EEN STUK OF 7 AAN HAAR ROKKEN HANGEN EN DE OUDSTE VOEDEN DE JONGSTE MEE OP.En laat nu juist die generatie er het strekst zijn uitgekomen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>