Stress tijdens zwangerschap kan kinderastma veroorzaken

We weten natuurlijk al lang dat een stresloze zwangerschap beter is dan een stresvolle, maar dat stress kan leiden tot kinderastma, dat is nieuw. Uit onderzoek van Harvard Medical School onder bijna 400 baby's is gebleken dat vrouwen die gedurende hun zwangerschap gestrest zijn de kan dat hun kind astma of allergieën krijgt verhogen.

Bij de kinderen van gestreste moeders werden door de onderzoekers stoffen in het bloed gevonden die op allergieën wijzen. Deze stoffen waren zelfs verhoogd in baby's die nog helemaal niet met allergenen in aanraking waren geweest.

Het is nog lang niet duidelijk waardoor sommige kinderen wel astma of allergieën krijgen en anderen niet. Volgens onderzoekers is het een ingewikkeld samenspel van erfelijkheid en invloeden vanuit de omgeving. De omgeving blijkt nu dus ook al vóór de geboorte van invloed te zijn. 

Steeds meer kinderen hebben last van astma of allergieën. Onderzoekers speculeren vaak over de achterliggende reden van deze toename, maar er is nog geen eenduidig antwoord.

Lees ook:Waarom je prima een kat en een kakkerlak bij je baby kunt houden…
Lees ook:Hoop op nieuwe en effectievere medicatie kinderastma
Lees ook:Laat je kind vooral in contact komen met boerderijdieren
Lees ook:Ouders met stress verhogen risico astma kind
Lees ook:Waarom jouw verkoudheid astma bij je baby kan veroorzaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>