Waarom jouw verkoudheid astma bij je baby kan veroorzaken

Zorg dat je niet verkouden wordt als je zwanger bent! Want een verkoudheid verhoogt de kans op astma bij je kindje, zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in Annals of Allergy, Asthma and Immunology. De mate waarin een zwangere vrouw last heeft van infecties en blootstaat aan bacteriën heeft invloed op het milieu in de baarmoeder. Dit verhoogt het risico op astma en allergieën bij de baby als hij opgroeit. Ook blootstelling aan allergenen zoals stof en dieren verhogen het risico.Onderzoekers van het academisch kinderziekenhuis in München bestudeerden 513 zwangere Duitse vrouwen en hun 526 kinderen. Tijdens de zwangerschap vulden de vrouwen vragenlijsten in. Dit dezen zij ook drie maanden en een, twee, drie, vier en vijf jaar na de geboorte. Bij 61 procent van de ouders was sprake van astma, hooikoorts of atypisch eczeem.

Lees ook:Dikke moeders verhogen risico astma kinderen
Lees ook:Dikke moeders verhogen kans op astma kids
Lees ook:Zorg dat je geen koorts of griep krijgt als je zwanger bent
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:De rokende zwangere sterft uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>