Kinderhaters brengen anti-kindboek op de markt

Je vraagt je af wat de vermelding van dit boek op een site als kinderspul.blog.nl doet, maar laten we eerlijk zijn: we denken het allemaal wel eens 'kinderen zijn lastig'. En hoe! Wij zijn net terug van een weekje wintersport zonder kinderen en dat kan ik iedereen aanraden. Wat een rust! Wat een feest. Maar wat een heerlijkheid ze ook weer te zien. Toch zijn er aardig wat mensen die kinderen ECHT niet kunnen zien of luchten en speciaal voor hen is er een boek op de markt gebracht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het toch wel een heel klein beetje over de top en treurig vind. Deze mensen komen op mij bijzonder gefrustreerd over…

In het Anti-Kindboek staan tientallen redenen waarom kleintjes niet leuk zijn. Ze zijn vies, allesoverheersend, plassen in hun broek, kwijlen op je nieuwe jas, hebben altijd een snotneus en gillen en schreeuwen voor de deur.

Stijf van de clichés en bijzonder over de top dus. Zeker, er zit een kern van waarheid in. Maar gaan de auteurs niet wat erg kort door de bocht?
Kinderen zijn lastig is het uitgangspunt van de auteurs Hanna de Heus en Camiel de Vries. In het boek geeft het koppel met in hun ogen vaak hilarische anekdotes en voorbeelden hun kijk op kind en gezin. Wat ze zien, is verre van positief. De mythe van het onschuldige kind wordt in het boek door de auteurs genadeloos ontkracht. De auteurs vragen zich sterk af waarom ouders niet durven toe te geven dat het geregeld tegenvalt of niet meer mensen kiezen voor een kinderloos leven. (Ik geef het graag toe! God, wat een feest ze af en toe kwijt te zijn! Maar wat er tegenover dat beetje ergernis staat….dat begrijpen de auteurs blijkbaar niet!)


Het boek maakt heel wat reacties los in Nederland en België. Het thema maakt duidelijk dat er hierop nog een groot taboe rust.

Wat voorbeelden uit het boek waar ik eigenlijk geen bijschrift meer bij hoef te geven. Te triest…

Kinderen hebben geen humor
'Kinderhumor is van een belabberd, zielig en betreurenswaardig niveau. Ze lachen om alles wat met pipi en kaka te maken heeft. Durft een kind een knetterende scheet te laten, dan slaat de mama een hand voor de mond, begint ze te giechelen en zegt ze' kindje toch'. De peuter voelt zich nog meer aangemoedigd'.

Ze doen lastig in de supermarkt
'We worden geregeld omver gelopen door een rennend kind dat een ander achterna zit. Nog erger is dat een kind dat karretje mag duwen. Dan rijdt zo'n kereltje tegen je hielen en zit er weer een ladder in je panty. Aan de kassa zien ze de rekken met snoepgoed en zeuren ze tot ze er eentje krijgen. Supermarkten zouden verboden terrein moeten zijn voor kinderen'.

Ze zijn egocentrisch
'Kinderen beschouwen zichzelf als het middelpunt van het universum. Ze geloven dat de wereld rond hen draait. Ze hebben hun ouders goed gedresseerd'.

Kinderen zijn dure speeltjes
'Niet alleen de obligate dingen als kleding, telefoon, eten en drinken kosten geld. Ook de slijtage van meubelen, waterverbruik en elektriciteit mag je niet vergeten. Eén kind kost ongeveer 18 procent van het netto-inkomen'.

Vriendschappen verdwijnen
'Je hebt geweldige vrienden. Ze krijgen kinderen en de vriendschap is nooit meer wat ze geweest is. Een normaal gesprek voeren is plots niet meer mogelijk. Of het komt altijd weer bij dat kind uit. Ofwel ontbreekt de kleine voortdurend het gesprek'.

Weg identiteit
'Vraag je aan vrienden met kinderen hoe het gaat, antwoorden ze door te vertellen hoe het met de kleintjes gaat. Vreselijk'.

Niet onschuldig
'Kinderen zijn wreed, berekend en kwaadaardig. Nog meer dan volwassenen, want kinderen hebben nog niet geleerd hoe ver ze kunnen gaan en waar de grenzen liggen. Eerlijk zijn ze ook al niet. Ze zouden alles doen om een snoepje te krijgen'.

Slecht voor dieren
'Er gebeuren vreselijke dingen met dieren. Ze gooien stokken naar honden, aaien goudvissen, smakken een konijn tegen de grond of leggen een kat in de poppenwieg'.

Slecht voor het interieur
'Mensen met kinderen passen hun interieur aan. Sofa's krijgen rare overtrekken, tafels worden van afgrijselijke antistoothoekjes voorzien en het hele huis ligt vol schreeuwerig speelgoed'.

Gelukkiger zonder
'Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen zonder kinderen gelukkiger zijn dan mensen met kinderen. Tenminste, zolang die kinderen thuis wonen en dat is al gauw een jaar of twintig'.

Het anti-kindboek, Camiel de Vries & Hanna de Heus, uitgeverij Aspekt, 14,95 euro. (lvl) (KORTOM: BRANDHOUT IS EEN STUK GOEDKOPER!)

Lees ook:Groeien doe je samen – Hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind
Lees ook:Schoolvakantie niet langer door Mexicaanse Griep
Lees ook:Kinderen? Die zijn echt niet altijd even leuk hoor!
Lees ook:Mr Finney moet kinderen en ouders laten nadenken over het milieu
Lees ook:Nederlandse auteurs schrijven voor kinderen in Syrisch vluchtelingenkamp

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Kinderhaters brengen anti-kindboek op de markt

  1. Anita

    Te triest voor woorden!
    Als je kinderen niet leuk vind neem ze dan niet! toegegeven sommige kinderen kunnen echt monstertjes zijn maar die kinderen worden meestal ook niet goed opgevoed! dit is echt zielig hebben die mensen niets beters te doen?

      /   Reply  / 
    1. Kirsten

      Hahaaha, uw kinderen zijn al zeker geen monstertjes? Laten nou net alle ouders dat denken, met gevolg kinderen mogen alles en zijn helemaal fantastisch. Alles moet wijken voor hun. Er zijn nu eenmaal mensen die ook een eigen persoonlijkheid hebben en niet meer willen wijken voor jouw fantastische kids.

        /   Reply  / 
  2. bloempje88

    Waar het de auteurs van dit boek om gaat is om het taboe dat er blijkbaar niet gezegd mag worden dat kinderen niet altijd leuk zijn.
    Deze recensie is hier nog maar eens het bewijs van.

      /   Reply  / 
  3. sanne

    Ik vind het geweldig om te zien wat voor reacties er op dit boek zijn gekomen! Je mag overal over klagen en over schrijven maar kom niet aan “onze kinderen”. Niemand is verplicht om het boek te kopen, geheel vrijblijvend. Maar als ik voor de 100ste keer moet horen: “waarom hebben jullie geen kinderen?” dan kom ik wel in de verleiding om dit boek standaard in mijn handtas te proppen! Ja, wij vinden kinderen wel leuk maar nee wij willen zelf geen kinderen!

    En trouwens: “waarom hebben jullie wel kinderen?” toch???

      /   Reply  / 
    1. Trampas

      Ben ook kinderloos en vindt op deze planeet weinig kinderen die nog weten wie ouders en bazen zijn , wie zijn schuld , de onze , neen . De luxe , die de ouders en grootouders overdrijven en niet bij het natuurlijke meer stilstaan . Scheidingen , niet de fout van kinderen , maar latere relaties die sneuvelen door die “lieve kinderen ” ken er alles van , neen geen bij mij en geen één in men naaste familie , we stoppen met onze soort.

        /   Reply  / 
  4. Regenboog

    Ik ben het wel eens met Sanne en Bloempje! En zeg nou zelf: er zit toch ook wel gewoon veel kern van waarheid in, zeker als je dat door de ogen van kinderlozen bekijkt? En inderdaad: het is nog altijd een taboe om te zeggen dat jouw kinderen niet altijd even leuk zijn….

      /   Reply  / 
  5. LK

    Die schrijvers zijn niet lekker, slaan de plank helemaal mis. Moeten hoognodig worden onderzocht zulke.

      /   Reply  / 
    1. Kirsten

      Wat zulke? Je bedoelt zulke mensen die luisteren naar hun gevoel en niet naar die van anderen.

        /   Reply  / 
  6. sanne

    zulke???

      /   Reply  / 
  7. W.A. Stam

    Ik heb op een andere site al een reactie gegeven op hetzelfde onderwerp, maar dat terzijde.
    Laat ik vooropstellen dat de auteurs van het op mij een uiterst negatieve indruk maken. Toch hebben ze op een punt gelijk: vriendschappen met mensen met kinderen lopen vaak stuk, maar dat is niet de schuld van de kinderen maar van de ouders!, die zijn blijkbaar te beperkt om het eens over iets anders te hebben.

      /   Reply  / 
  8. J.Aalders Kinderombudsman

    Wat is er loos? Kinderombudsman maakt zich ernstige zorgen om de steeds groter wordende groep anti kinderburgers.
    Kinderen woorden belaagd’ met de zogenoemde Mosquito, een apparaatje dat ultrahoge tonen uitzendt die voor jongeren binnen enkele minuten onverdraaglijk worden.

    De Anti Kinderboeken , anti kindersites en de steeds meer opstapelende aanklachten van overlast van spelende kinderen op kinderspeelplaatsen.

    Wat is er loos vraag ik mij af.

    Kinderrechten worden ook in deze geschonden weer veelvuldig geschonden zie IVRK-Internationaal Verdrag Rechten Kind: [link] .

    Waarom is er tegenwoordig zoveel onbegrip onverdraagzaamheid als het om kinderen gaat.

    Zijn wij niet allemaal van die kleine luidruchtig spelende kinderen geweest, waarvan de meeste ook wel eens een appeltje hebben gepikt.

    Hebben anti kinder klagers niet zelf kind mogen zijn vraag ik mij af?

    Erg egoïstisch vind de kinderombudsman het om nu maar anti kindercampagnes te gaan voeren en maar klagen over kinderen.

    Waarschuwing:
    Wat verwachten anti kinderklagers op deze wijze te bereiken?

    Het enigste dat men er mee zal bereiken als kinderen geen kind meer mogen zijn en dat deze kinderen zich juist af gaan zetten tegen deze kindonvriendelijke maatschappij.

    Misschien word het eens tijd voor een debat, om te zien wat nu eigenlijk het echte probleem is van deze anti kinderburgers.

    Gelukkig denken de meeste burgers er anders over.

    Maar de kinderombudsman vind het zorgelijk dat er nog zoveel anti kinderburgers zijn.

    En vraag dan ook om er tegen in te gaan.

    Want wat zijn hun werkelijke motieven?

    Wat hebben zij zelf als kind mee gemaakt?

    Waarom al anti kindercampagnes?

    Waar komt die kinderhaat vandaan?

    Dit zijn vragen waar de kinderombudsman graag antwoord op zou hebben.

      /   Reply  / 
  9. RolandYes8

    Volgens mij zijn deze anti kindermensen zwaar psychisch gestoord!!! En zeker de schrijver van het boek…

      /   Reply  / 
    1. Kirsten

      Weetje wat zwaar gestoord is? Kinderen maken omdat anderen dat van je verwachten!

        /   Reply  / 
  10. J.Aalders Kinderombudsman

    Wat je kinderen niet mee geeft,kunnen zij ook niet overdragen!
    Kinderen leren immers wat zij leven, en leven wat zij leerde.

    Een kind dat onvoldoende aandacht, zorg en liefde krijgt, kampt de rest van zijn leven met een handicap die hij niet meer overwint

    Geef ze aandacht liefde en behandel ze met respect,dan zult u ook liefde aandacht en respect ontvangen!
    Want wat je kinderen niet mee geeft,kunnen zij ook niet overdragen!
    Een kind dat onvoldoende aandacht, zorg en liefde krijgt, kampt de rest van zijn leven met een handicap die hij niet meer overwint:
    Wij roepen het al jaren,Kinderen vragen zelf ook om aandacht en hulp!.

    Een op de zeven jongeren heeft psychische klachten:
    http://groups.msn.com/PARTIJRECHTENKIND/wistudit.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=826&LastModified=4675469304641905774

    Zij vragen aandacht ,en doen dat op verschillende wijze: http://groups.msn.com/PARTIJRECHTENKIND/wistudit.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=790&LastModified=4675465660990031614

    Een kind dat onvoldoende aandacht, zorg en liefde krijgt, kampt de rest van zijn leven met een handicap die hij niet meer overwint: http://groups.msn.com/PARTIJRECHTENKIND/wistudit.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=697&LastModified=4675456309491563723

    Het aantal chronisch oververmoeide kinderen in Nederland stijgt dramatisch. Naar schatting 10 procent van alle kinderen is voortdurend doodmoe. http://groups.msn.com/PARTIJRECHTENKIND/wistudit.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=688&LastModified=4675455523892430458

    Naar schatting 300.000 kinderen hebben ouders met alcoholproblemen: http://groups.msn.com/PARTIJRECHTENKIND/wistudit.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=494&LastModified=4675448382126878144

    (Echt)-scheidingen komen steeds vaker voor
    Huwelijken en echtscheidingen: feiten en cijfers :
    http://groups.msn.com/Familie4justice/watermisis.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=693&LastModified=4675540881175225452

    Het gemis van het familie gevoel bij kinderen,wat veel voorkomt bij alleenstaande ouders speelt grotere parten als dat men beseft! Kinderen gaan de straat op omdat er vaak geen ouders thuis zijn.Kinderen kijken hele dagen films.chatten etc etc.Hoe kun je van kinderen verwachten die thuis niet de liefde ,aandacht krijgen die zij nodig hebben in hun opvoeding vragen om liefde aandacht te geven,het is ze immers niet geleerd! Ouders maken zich nu zorgen,om hun kinderen,maar is dat niet een beetje hypocriet! Zij hadden er gewoon moeten zijn voor hun kinderen,en niet gaan klagen want zij hebben er zelf het grootste aandeel in,en dat is niet voldoende aanwezig zijn in de opvoeding! Kinderen kunnen zich zelf niet opvoeden,daar heb je liefdevolle ouders verzorgers voor nodig,die er ook echt voor ze zijn om ze te wijzen op het goede of kwade!Om ze liefde en aandacht te geven,en dat lijkt in deze tegenwoordige maatschappij al wel teveel gevraagd,omdat veel ouders beide werken en geen tijd hebben voor hun kinderen! Ouders verwaarlozen hun kinderen zonder dat zij het eigenlijk echt beseffen,maar de waarheid is dat deze kinderen eigenlijk verwaarloost worden,in hun opvoeding,ouders kopen veel af om maar geen energie in de opvoeding te stoppen! Vraag eens wat Kinderen werkelijk zouden willen, Luister eens beter naar kinderen ,en geef ze de aandacht en liefde in hun opvoeding die zij gewoon nodig hebben.als ouder ,verzorger heb je verantwoordelijk heden ,en die moet je echt niet te licht nemen! Maar het is nooit te laat om te leren,dus komt er hopelijk snel een grote ommezwaai in deze! Of had u zelf ook geen ouders verzorgers die er waren voor u?
    Al eerder schreef ik over de verbaasdheid van crimineel gedrag:
    Hoe kun je hier nu verbaasd over zijn,het is enkel het bewijs dat mishandeling en discriminatie een voedingsbron zijn om crimineel gedrag te kweken! Ja zelfs in de eerste en tweede kamer zitten politici die zich schuldig maken aan discriminatie!
    Wie kindermishandeling aanpakt, bestrijdt daarmee ook jeugdmisdaad
    Kinderen die mishandeld zijn lopen een verhoogde kans zelf misdaden te plegen. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Daarom is samenwerking nodig op het gebied van preventie en interventie van kindermishandeling en delinquent gedrag.

    Het onderzoek-
    http://groups.msn.com/PARTIJRECHTENKIND/oproep.msnw?action=get_message&mview=1&ID_Message=1704

    Want laten we wel wezen,in deze allochtonen categorie worden kinderen ook veel meer en sneller hard aangepakt door ouders en familie zij worden vaak met harde hand opgevoed. Ik moet mij dagelijks in houden als ik zie dat een klein kind een paar klappen op het hoofd krijgt,ik moet dagelijks horen en zien hoe allochtonen,al zijn ze hier geboren gediscrimineerd worden!
    Pak de Kindermishandeling beter en harder aan zo bestrijd u in ieder geval ook alvast voor de toekomst de jeugdcriminaliteit !!
    Het wetenschappelijk Onderzoeks en Documentatie centrum, het WODC onderzocht het omstreden verband tussen etniciteit en criminaliteit. Het WODC komt weliswaar tot de conclusie dat er geen direct verband tussen ras en crimineel gedrag is, maar dat allochtonen wel veel vaker in aanraking komen met politie en justitie
    Uit het rapport blijkt dat over de hele linie allochtonen drie keer zo vaak verdacht worden van criminele feiten. In 37% van de strafzaken is er sprake van een allochtone verdachte
    Vooral jongeren ontsporen. In de leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar blijkt dat Joegoslaven ruim vier keer (4,1) zo vaak strafbare feiten begaan als autochtonen. Voor Marokkanen in deze leeftijdsgroep is dat 3,5 keer zo vaak en voor Antillianen is het ruim twee keer (2,3) zoveel. In de groep tussen 18 en 24 jaar scoren Marokkaanse jongeren nog hoger. Zij begaan dan 4 tot 4,5 keer zoveel strafbare feiten als hun leeftijdsgenoten.
    Opvoeding moet meer prioriteit en aandacht krijgen.
    De media ziet de problemen ook,en spelen daar heel goed op in.
    Kinderen zelf opvoeden lijkt tegenwoordig wel teveel gevraagd,ze zijn nog niet geboren of men kijkt al om zich heen om het onder te kunnen brengen,zodat de hypotheek de auto en de vakantie,s verzekerd blijven. Nee mensen kinderen krijgen is geen recht,maar een wens die heel wat verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Een kind heeft recht op goede verzorging veiligheid en voeding. Het dient te worden behandelt met respect,zo leer je kinderen ook respect te hebben voor de medemens. De overheid zou juist opvoedcursussen moeten stimuleren. Je moest eens weten hoeveel (aankomende )-ouders niet eens weten hoe ze een luier moeten verschonen,hoe te handelen wanneer het kind huilt etc ,er dan zenuwachtig van worden en uit eigen onkunde/onmacht .frustratie al snel een eerste tik geven! Dus echt opvoedkunde blijkt gewoon nodig te zijn,er zijn voorbeelden te over waar het zo begon en vaak afschuwelijk eindigde! Waarom wel zwangerschap cursus en geen opvoedcursus! In zweden volgt negentig procent van de aanstaande ouders een opvoedcursus dat werkt prima,ook volgen negen op de tien ouderparen vrijwillig een cursus om zich te scholen in het opvoeden. Nou het werkt de cijfers(wetenschappelijk onderzoek) liegen er niet om (Het geweld tegen kinderen dus ook psychisch) is gedaald van vijftig naar acht procent! Ik ga er vanuit dat ouders die echt het beste voor hun kind willen een opvoed cursus niet zullen schuwen,voor veel minder belangrijker zaken heb je diploma/certificaten etc nodig,waarom dan niet (bv)-een certificaat of diploma voor het opvoeden.
    Geef kinderen een wereld waar zij recht op hebben!

    Kinderen,
    Zo onschuldig gekleurd of blond
    Geboren met een handicap ziekte of gezond
    Wij dienen te zorgen dat het er komt
    Door ze te geven waar ze mee kunnen leven
    Zoals-liefde/voedsel/kleding/zorg/onderwijs/leven/
    Maar ook-vrijheid/vrienden/nichten en neven
    Zo ook het contact met ouders oma,s en opa,s voor het leven
    Een veilig gevoel voor de rest van hun leven
    Er zijn er ook vele die dat helaas niet doen of deden
    Dus blijf alert kijk om je heen
    Denk ook aan die kinderen, want zij zelf kunnen het nog niet doen
    Dus neem ook het fatsoen
    Om te kijken of andere ouders het ook liefdevol doen
    Een baby kan niets zeggen
    Laat staan het uit leggen
    Dus moeten wij dat voor hen blijven doen
    Zij vroegen niet om het leven
    Maar hopelijk mogen zij ooit beleven
    Dat zij een wereld krijgen waar zij recht op hebben!

    Geschreven door Zorro
    zie ook http://forums.ncrv.nl/ncrvforum/viewforum.php?f=17
    http://groups.msn.com/Familie4justice/regelsleden.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=1938&LastModified=4675578921973127930&all_topics=1

      /   Reply  / 
  11. Karianne

    Ik quote: “Wat voorbeelden uit het boek waar ik eigenlijk geen bijschrift meer bij hoef te geven. Te triest…”
    Triest? Dit boek slaat de spijker op zijn kop en staat boordevol waarheden. De maatschappij douwt het verheerlijken van kinderen door je strot, of je het nu leuk vindt of niet. Mogen wij, de bewust kinderlozen, nou ook eens?? Overigens wordt er door sommigen over het anti-kindboek gesproken als het Mein Kampf betreft. Dat noem ik nog eens triest.

      /   Reply  / 
  12. sanne

    Ik vind iedereen zijn eigen keuze, wilt ge kinderen ok wilt ge er geen ook goed.
    Maar hou op met erover te zagen, want ge bereikt er niks mee!!!!
    Ik ben moeder van drie kinderen en weette ben fier op ze, en idd kids reageren hoe dat gij ze zelf opvoed, wat ge ze niet leert zullen ze ook niet weten he.
    Ik vind zegge dat kinderen stinken, dan gade wel te ver se, ge zijt zelf kind geweest, om zo een gedachten te hebben moette toch gene goede kindertijd gekend hebben eh.
    Maarja we zitten in een vrij land en ieder zijn eigen mening he!!!!!!

      /   Reply  / 
  13. Dinnie

    Zo even kijken of ze hem ook al bij Bol.com hebben. De afgelopen maanden heb ik een aantal babyshowers gehad en 1 helpen organiseren. Ik ben zit er nu wel even doorheen wat babies betreft. De gedachte dat ik straks wanneer die kinderen geboren worden weer op pad moet voor cadeau’s en kraamvisites staat me nu al tegen.
    Ik ben serieus begonnen met het aangaan van nieuwe contacten want al mijn vriendinnen zijn of zwanger of net bevallen.
    Je beseft je ineens dat alle activiteiten die je samen doet alleen nog gericht zijn op baby / kinder dingen. Bah!
    Er is vast een ontelbaar aantal boeken uitgegeven over het onderwerp kinderen dat er nu eindelijk eens een boek is door en voor personen zonder kinderen, maakt dan meteen zoveel emoties los bij ouders.
    soft kattengejank als je t mij vraagt.
    Niets kan meer spontaan, want er moet opvang voor de kinderen zijn, mag geen sigaretje opsteken in mijn eigen huis, want er zijn kinderen bij (snap ik wel) maar laten we het dan sam sam doen beetje geven beetje nemen. Ik rook niet in mijn eigen huis als jij er met je kinderen bent en jij gaat weer es een avondje met mij stappen op een plek waar (nog) wel gerookt mag worden (festival bijv). Maaaar nee daar komt t ook nooit van.

    Ik hoop niet dat t een duur boek is, ben erg nieuwsgierig!
    Denk dat ik t nodig heb

      /   Reply  / 
  14. Karianne

    Hoi Dinnie,

    het boek zou wel bij bol.com te bestellen horen te zijn. Ik heb hem destijds voor mijn verjaardag gekregen en mijn vriend zei dat hij het boek besteld had bij bol.com. Ik dacht dat ie tussen de 10 en 20 euro kostte.
    Wat ik me afvroeg naar aanleiding van je stukje is waarom je aan zoveel babyshowers hebt meegeholpen organiseren als dat echt niks voor jou is. En trouwens…is dat niet een Amerikaanse traditie ipv een Nederlandse?? Hoe werkt dat, word je dan geacht om 2 keer met kadootjes voor de baby langs te komen?? Dat zou toch te gek voor woorden zijn. Als ik kijk hoeveel tijd, geld en moeite ik al kwijt ben aan kraamvisites en trouwerijen en vervolgens kijk waar ik de moeite uberhaupt voor gedaan heb…daar word ik best treurig van. Met de meeste getrouwde mensen met kinderen is het contact sindsdien verwaterd of verdwenen en dat terwijl ik voor hun plezier op de bruiloft of kraamvisite ben geweest. En dan nemen sommigen niet eens de moeite om op mijn verjaardag te komen! Sex and the city heeft er een prachtaflevering over (a woman’s right to shoes). Denk dat ik die nog maar weer ga bekijken, en dat raad ik jou ook aan :)

      /   Reply  / 
  15. Janine

    pffffff,

    Ik ben bewust kinderloos, maar herken mij totaal niet in het zeer middelmatige, zogenaamd bijtend satirische bedoelde werkje van genoemde auteurs. Ik moet er haast wel van uit gaan dat het niet meer is dat een maffe publiciteitsstunt. Als dit namelijk niet zo is het wel een heel treffend voorbeeld van decadent en kortzichtig geklaag over helemaal niks. Typisch Nederlandse lompheid op z’n best. In de prullenbak die rommel van dat stelletje verzuurde azijnpissers. Ga eens iets nuttigs op papier zetten.

      /   Reply  / 
  16. gina

    Ik heb zelf ook voor een kinderloos leven gekozen,niet dat ik ze haat,maar ik vindt het een inbreuk op m,n priveleven en je raakt je vrijheid kwijt.Nou wil het lot dat ik een geweldige vent heb ontmoet MET KIND!We hebben daar afspraken over gemaakt,maar het is verdomde moeilijk om daar mee om te gaan als je nix met kinderen hebt.Ik ben een vrouw maar mis een gen denk ik.So be it

      /   Reply  / 
    1. Kirsten

      Zelfde situatie gezeten maar heb snel de relatie verbroken. Dat gehamer of zijn kind kwam mijn neus uit.

        /   Reply  / 
  17. Bob

    Geweldig Boek!, ik heb nooit echt iets met kinderen gehad, maar ik erger me er alleen maar aan. Huilende kinderen in restaurants/bussen op straat. ik vlucht er meteen van weg. Door bezoek van mensen met kinderen zijn er al verschillende glazen en diebare spullen kapot gemaakt, en of vlekken in kleren en meubels.

    Dit boek beschrijft in een verhaal manier veel situaties over problemen met kinderen. Ik heb me door dit boek nog meer aan het denken gezet om een sterilisatie te ondergaan. Het leven zonder kinderen lijkt me geweldig, ook al ben ik nog maar 20. Ik heb het ongeveer vanaf mijn 15e nooit goed gevoeld bij kinderen die jonger dan mij waren. Ik ergerde me er altijd aan. Maar denk er maar eens over na, kinderen slurpen veel energie uit je. Waardoor je veel andere hobbys en leuke dingen opzei moet zetten. Je krijgt het drukker en heb je dus minder tijd voor de liefde met je partner te delen. Het kost je handen vol geld. Een kind staat als het hoofdpersoon in een gezin. En ik ben iemand die mezelf als hoofdpersoon ziet.(staat ook in het boek). Ik vind dat mensen te snel een kind nemen zonder over de nadelen te denken.

    Alle mensen die er over denken kinderen te nemen zouden eerst dit boek moeten lezen! En dan pas de conclusie nemen.

    Echt een geweldig boek.

    TOP! erg bedankt Camiel de Vries en Hanna de Heus!

      /   Reply  / 
  18. Helena

    Wat een stigmatisering. Iedereen is vrij om wel of niet voor kinderen te kiezen en snap echt wel dat het irritant is als mensen voor de zoveelste keer vragen…” En wanneer krijgen jullie kinderen?” Respect voor iedereens keus, maar laat de kinderen in hun waarde. Want wat als je nu eens het woord ‘kind’ in de bovenstaande tekst gaat vervangen voor Allochtoon of Marokkaan? Dan zou de tekst niet eens gepubliceerd mogen worden wegens discriminatie.

      /   Reply  / 
  19. sarah

    de schrijfers zijn vast geboren als volwassen.
    Misschien kunnen ze een oord ergens starten waar je niet in mag komen als je bent geboren 5 jaar naar hun geboorte jaar.
    En dan oplopend steeds meer verschil. Nu 5 jaar maar over 20 jaar een verschil van 25 jaar dan. De mensen die dan 25-30 zijn wilde zij dat ze niet er zouden zijn. Dan hoeven ze ook niet als ze 80-90 zijn hulp te aanvaarden van de generataties waar ze nu een hekel aan hebben. Want daar wil dan vast ook geen hulp van hebben.

    en kinderen kunnen egoistisch overkomen. Geen geld over hebben want het is “mijn” geld en dat gun ik niet aan een kind zou je ook als egoistish kunnen vinden. Maar dan is het ik zorg voor mezelf.

    Je hoeft geen kinderen maar om ze dan te haten gaat wel erg ver.

      /   Reply  / 
    1. Kirsten

      Dus dat is jouw reden om kids te baren? Noem je dat niet egowistisch dan? Kinderen nemen om jezelf te verrijken, bah.

        /   Reply  / 
  20. Kirsten

    Eindelijk! Deze taboe moet doorbroken worden. Ik ben ook totaal geen kindervriend. Maar owee dat je het uitspreekt dan moet er zeker wat met je aan de hand zijn. Wedden dat veel ouders ook vaak liever geen kinderen hadden gehad, of erger nog ze hadden ze helemaal niet willen hebben. Maarja de omgeving hadden ze en dan moet je wel he? Schapen gedrag noem ik dat en dat er gelukkig nu mensen zijn de bewust kiezen om geen kinderen te baren, wordt daar meteen over heen gezeken. Ik ga zo meteen het boek bestellen en hulde voor de schrijvers van dit boek! Ben echt blij dat je nu voorzichtig kan zeggen: nee, ik hou niet van kinderen en val me dr ook niet mee lastig.

      /   Reply  / 
  21. Harmjan

    Ik heb het boek gelezen en vind het van een bedroevend laag niveau. Zelf sta ik ook kritisch tegenover kinderen. Ik heb zelf 1 kind (en daar blijft het bij) en kan een boek schrijven over de nadelen ervan. Maar dit boek slaat de plank mis. Er staan allemaal dezelfde korte verhaaltjes in vol frustratie en clichés. Jammer, gemiste kans!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>