Schoolvakantie niet langer door Mexicaanse Griep

Eerlijk is eerlijk; toen ik las dat we mogelijk langere schoolvakanties zouden krijgen ivm de Mexicaanse Griep, schrok ik toch wel een beetje. Zes weken is al zo lang! Maar ja, alles natuurlijk om de griep buiten de deur tehouden. Inmiddels is van een verlenging van de schoolvakantie als maatregel om de verspreiding van de Nieuwe Influenza tegen te gaan geen sprake meer. Dit hebben de ministeries van OCW en VWS vanmiddag besloten, in nauwe afstemming met het RIVM.

De ziekte, ook wel Mexicaanse griep genoemd,verloopt in de meeste gevallen mild, en is vergelijkbaar met de seizoensgriep. Iemand met Nieuwe Influenza A is gemiddeld een week ziek. Ook zonder medicijnen te gebruiken worden mensen met deze griep meestal weer snel beter.

Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:Het najaar wordt prikloos voor gezonde kleine kinderen
Lees ook:Weer terug naar school; stijging aantal Mexicaanse Griep gevallen?
Lees ook:Kinderen kunnen narcolepsie krijgen door vaccinatie
Lees ook:Kraamvisite linke soep door Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>