Mr Finney moet kinderen en ouders laten nadenken over het milieu

Prinses Laurentien presenteerde gisteren in Rotterdam haar kinderboek, Mr Finney en de wereld op zijn kop. Samen met illustrator Sieb Posthuma heeft ze een halfjaar gewerkt aan het voorleesboek, het eerste dat de prinses heeft geschreven. Haar man prins Constantijn, haar tante prinses Irene, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en de fractievoorzitters van CDA, PvdA, VVD en GroenLinks woonden de boekpresentatie bij. Eerlijk is eerlijk; het boek ziet er qua cover veelbelovend uit! Een boek van een prinses, dat is weer eens wat anders dan een boek over een prinses! Daarnaast is het boek ook nog eens ‘goed voor het milieu’. In het boek gaat het ’vis–mens’ Mr Finney op wereldreis om antwoorden te vinden op de onbevangen vragen van kinderen hoe wij omgaan met de aarde. Het is een idee van Laurentien zelf, die hoopt dat het boek volwassenen en kinderen beweegt met elkaar gaan praten over thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid.
Twee kinderen die meededen aan een prijsvraag van het Wereld Natuur Fonds (WNF), mochten het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Het WNF riep kinderen op creatieve oplossingen te bedenken voor een beter klimaat. Oplossingen varieerden van windmolentjes op het dak tot zonnepanelen neerzetten in de Sahara–woestijn. De aanwezige fractievoorzitters kregen alle inzendingen aangeboden.

Lees ook:Prinses Laurentien schrijft Sinterklaasverhaal voor landelijke leesactie
Lees ook:Wat dacht je van…met je kindje naar Mr Finney de Opera gaan?
Lees ook:En de winnaar is…
Lees ook:Ook prinsesjes gaan naar school – tentoonstelling
Lees ook:De ultieme kans om een echte prinses te zijn… Bij de fandagen van Prinsessia!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mr Finney moet kinderen en ouders laten nadenken over het milieu

  1. Rick Riggelink

    Hallo,

    Volgens mij moet Mr finney is een keer gaan praten met Ricky de leeuw.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>