Kinderen? Die zijn echt niet altijd even leuk hoor!

De roze wolk? Die kennen vee vrouwen niet. Als we eerlijk zijn, valt dat moederschap best wel tegen. Toch durven maar weinig vrouwen dit toe te geven en daarom liegen we massaal tegen de buitenwereld, zo blijkt uit onderzoek onder 1000 moeders. Ruim negentig procent van de vrouwen zegt dat ze het niet moeilijk vinden om moeder te zijn, terwijl ze het in werkelijkheid behoorlijk zwaar vinden. Ruim veertig procent van de ondervraagde moeders vraagt dan ook nooit om hulp aan familie of vrienden, terwijl ze dat wel zouden willen. Ze zijn bang dat mensen denken dat ze het moederschap niet aankunnen.
Bijna tachtig procent van de moeders geeft toe dat ze met name de eerste drie maanden veel zwaarder vinden dan ze hadden verwacht. Bijna 85 procent is van mening dat het nu moeilijker is om moeder te zijn dan vroeger. Bijna alle moeders zouden graag eerlijk advies krijgen van andere ouders
Zo’n 69 procent van de nieuwe moeders is vooral uit het veld geslagen door slaapgebrek. Voor 35 procent is de financiële situatie lastig en 31 procent heeft te maken met relatieproblemen. Daarnaast vindt dertig procent het lastig om met de baby ergens naar toe te gaan. Ruim 70 procent van de ondervraagde vrouwen geniet wel van de kleine dingen, zoals knuffelen met de baby. Zo’n 43 procent vindt het leuk om de baby in bad te doen en 36 procent heeft een sterkere band met de partner nadat de baby is geboren. Ook geniet 22 procent erg van het voeden van de baby.

Lees ook:70% vrouwen vindt moederschap mooier dan gedacht
Lees ook:Pasgeboren baby drijft ouders een beetje uit elkaar…
Lees ook:Kinderen bezorgen moeders…nieuwe vriendinnen!
Lees ook:Na baby slaapt nog maar 3% ouders meer dan acht uur
Lees ook:Niet direct een hechte band met je kersverse baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>