Bacardi vecht mee tegen alcohol misbruik onder jongeren

Bacardi Nederland gaat meewerken om het toenemende alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen. De fabrikant heeft geen bezwaar tegen waarschuwingsteksten op flesjes Breezer. Verder zou het bedrijf overwegen de promotie van mixdrankjes in de ban te doen. Ik vraag me alleen af in hoeverre het helpt. Zal een puber er echt door schrikken dat er op een flesje staat dat alcohol voor de grootst mogelijke problemen kan zorgen? Ik denk het niet…
 

Algemeen directeur Mark de Witte zegt maandag in het AD dat hij bereid is vergaande concessies te doen om overmatig alcoholgebruik onder tieners aan te pakken. Hij wil daarbij samenwerken met het ministerie van Volksgezondheid.

Flesjes Breezer, zogeheten zwak-alcoholische mixdrankjes, zijn sinds kort voorzien van een leeftijdswaarschuwing. Bacardi laat volgens de krant onderzoeken welke invloed promotieacties hebben op het drinkgedrag van jongeren onder de 16. Sinds drie jaar wordt al geen reclame meer gemaakt voor breezers.

Bacardi pleit voor een herstart van het Platform Alcohol en Jeugd, waarin overheid, horeca, producenten en supermarkten samenwerken. De Witte ziet niets in hogere accijnzen of een verbod. Daarmee zou je het probleem niet oplossen.

Een Duits instituut zou hebben aangetoond dat jongeren na dergelijke maatregelen op zoek gaan naar alternatieven. Een woordvoerder van Volksgezondheid zegt in het AD het initiatief van Bacardi te verwelkomen.

Lees ook:Anti-alcoholcampagne voor jeugd door Bacardi tegengehouden
Lees ook:Combinatie jongeren en Breezers binnenkort verleden tijd
Lees ook:De zoveelste anti-alcoholcampagne voor jongeren: zal het helpen?
Lees ook:30% drinkt eerste alcoholische versnapering voor 12e jaar
Lees ook:Einde Breezer-tijdperk lijkt in zicht: jongeren drinken minder

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bacardi vecht mee tegen alcohol misbruik onder jongeren

  1. Lee

    Dit soort acties hebben geen zin, de jeugd van tegenwoordig luisteren nergens naar.
    Dat alcohol schadelijk als je nog in de groei bent enzo weten ze heus wel dus laat dat waarschuwings sticker op flesjes breezer enzo maar zitten.
    Het is hun eigen keus als ze dat willen drinken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>