30% drinkt eerste alcoholische versnapering voor 12e jaar

Ik weet het niet hoor, maar toen ik twaalf was beperkte mijn interesse zich tot de manege, de Barbies en My Little Pony. Maar nu drinkt ruim 30 procent van de jongeren voor die leeftijd al alcohol. Het zou niet in mijn hoofd zijn opgekomen! Niet dat ik ermee heb gewacht tot mijn 16e, maar voor je 12e ben je toch nog gewoon een kind???

Dat 30% alcohol drinkt voor z'n 12e blijkt uit een maandag uitgebracht onderzoek van het jongerenpanel van actualiteitenprogramma EénVandaag.
Uit het onderzoek onder ruim 2500 jongeren tussen de 12 en 24 jaar komt verder naar voren dat 87 procent voor zijn zestiende verjaardag heeft gedronken. Ongeveer 40 procent van de ondervraagden zegt onder invloed van drank dingen te doen waar hij of zij later spijt van krijgt. Naarmate de mensen meer drinken, wordt dit percentage hoger.

Twee derde van de ondervraagden stelt tijdens het stappen meer dan vier glazen alcoholhoudende drank te nemen. Een vijfde zegt meer dan tien consumpties te nemen. Bier is het populairste drankje, gevolgd door mixdrankjes en wijn.

Jongens en meisjes drinken volgens het onderzoek evenveel. Jongens blijken wel vaker met drank op achter het stuur te gaan zitten. Een op de vijf heeft wel eens onder invloed gereden, veruit de meesten met meer dan twee glazen drank op.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Jongeren overschatten eigen gezondheid behoorlijk
Lees ook:Ouders na 1 januari niet strenger voor drinkende kinderen
Lees ook:Geen glaasje champagne drinken met je tienerkind!
Lees ook:Enig idee wat en of je kind drinkt?
Lees ook:Sap drinken verhoogt de kans op overgewicht bij kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>