Sap drinken verhoogt de kans op overgewicht bij kinderen

Niet dat ik de wijsheid in pacht heb, maar al jaren roep ik dat frisdrank en sapjes onwijs dik maken. Ikzelf drink dan ook echt niet of nauwelijks fris. Ik vind het gewoon zonde! Als ik al ergens dik van word, dan veel liever van iets echt lekkers als bijvoorbeeld een koek. Nu blijkt dat kinderen die meer dan twee glazen fruitsap per dag drinken, een hoger risico lopen om overgewicht of obesitas te ontwikkelen. Uit het onderzoek, gevoerd aan de universiteit van Melbourne, blijkt dat kinderen die dagelijks een halve liter fruitsap drinken een grotere kans hadden op overgewicht dan andere kinderen.

Voor het onderzoek werden de eetgewoonten van 2.184 kinderen van vier tot twaalf jaar onder de loep genomen, met de bedoeling een link te vinden tussen eetpatronen en overgewicht. "Kinderen die meer dan drie glazen frisdrank of vier glazen fruitsap drinken hebben dubbel zoveel kans op gewichtsproblemen," zegt onderzoekster Andrea Sanigorski. "Het is verkeerd van ouders te denken dat fruitsappen automatisch gezonder zouden zijn dan frisdranken. De kinderen krijgen wel hopen energie door de gesuikerde drankjes, maar ze nemen het hongergevoel niet weg."
Bron: hln

Lees ook:Als mams drinkt, gaan de kinderen dat ook doen…
Lees ook:Tieners drinken minder fris door calorievermelding
Lees ook:Frisdrank verkleint de kans op een zwangerschap
Lees ook:Kinderen die volle melk drinken wegen gemiddeld vier kilo minder dan leeftijdsgenootjes
Lees ook:Dronken in bijzijn van kids, verhoogt hun kans op drinken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>