Je kunt als zwangere maar beter voldoende vitamine-D hebben

Zwanger? Zorg dan dat je voldoende vitamine D in je lichaam hebt. Want als dat het geval is, krijg je een sterkere baby, is gebleken uit onderzoek van de University of Southampton onder ruim 650 kinderen. Er bestaat een verband tussen het vitamine D-niveau in de baarmoeder en de grijpkracht van het kind op vierjarige leeftijd. Deze grotere spierkracht kan volgens de onderzoekers het hele leven blijven bestaan.Tijdens het onderzoek werden er bloedmonsters genomen na 34 weken zwangerschap om het vitamine D gehalte te bepalen. Vier jaar later werd de spierkracht van de kinderen bekeken, door te meten hoe stevig zij iets konden vastgrijpen met hun hand. Vrouwen met een hoog vitamine D niveau aan het einde van hun zwangerschap, bleken vaker kinderen met meer spierkracht te krijgen.De wetenschappers van Southampton gaan een vervolgonderzoek doen bij 1200 vrouwen om te bepalen wat het effect van een hoge dosis vitamine D supplementen is op de botten en spiermassa van hun baby’s.

Lees ook:Eet vitamine D en voorkom een keizersnede!
Lees ook:Kijk uit met de zon als je zwanger bent: je baby kan er allergisch door raken
Lees ook:Zon tijdens zwangerschap kan voedselallergie kind veroorzaken
Lees ook:Het belang van vitamine D voor kinderen
Lees ook:Zwanger? Zorg voor een gezond gewicht en voldoende vitamine D

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>