Zwanger? Zorg voor een gezond gewicht en voldoende vitamine D

Kinderen van vrouwen die tijdens de zwangerschap overgewicht hebben in combinatie met een vitamine D-tekort, hebben relatief meer lichaamsvet en een grotere kans om suikerziekte-type 2 te ontwikkelen. Dat blijkt uit een donderdag verschenen onderzoek van het AMC onder ruim 1800 moeders en hun kinderen. Volgens de studie hebben kinderen van deze moeders een hoger insulinegehalte in het bloed op vijfjarige leeftijd. ,,Vitamine-D-tekort alleen verhoogt de kans op suikerziekte bij de kinderen op latere leeftijd niet, maar in combinatie met overgewicht van de moeder wel. Dus zwangeren met overgewicht moeten goed op vitamine D letten”, zegt onderzoeker Jessica Hrudey.
Om het vitaminepeil goed te houden kunnen zwangere vrouwen lekker in het zonnetje gaan zitten, de belangrijkste bron van vitamine D. Ook kunnen ze het halen uit bepaalde voeding, zoals vette vis, en supplementen.

Lees ook:Eet vitamine D en voorkom een keizersnede!
Lees ook:Het belang van vitamine D voor kinderen
Lees ook:Koop je Negen Maanden Beurs kaartje online met korting
Lees ook:Kijk uit met de zon als je zwanger bent: je baby kan er allergisch door raken
Lees ook:Zon tijdens zwangerschap kan voedselallergie kind veroorzaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>