Het belang van vitamine D voor kinderen

Tieners die een tekort hebben aan vitamine D hebben twee keer meer kans op een te hoge bloeddruk en suikerspiegel dan jongeren die genoeg van het vitamine in hun bloed hebben. Hierdoor lopen ze meer kans op hartziekten. Dat bewijst het belang van Vitamine D nog maar eens een keer! Krijgt jouw kind genoeg binnen?
De onderzoekers bestudeerden de gegevens van 3.577 tieners. Degenen met het laagste niveau van vitamine D hadden zelfs vier keer zoveel kans overgewicht en een hoge cholesterol dan andere jongeren. Hierdoor lopen ze meer risico op hartziekten en diabetes. Eerder onderzoek toonde al aan dat een tekort vitamine D voor meer hartziekten bij volwassenen zorgt.
Meer onderzoek is nodig om te bepalen waarom een tekort aan vitamine D zo’n grote gezondheidsproblemen inhoudt. “We moeten nog bestuderen of supplementen met vitamine D kunnen helpen bij de preventie van hart- en vaatziekten bij jongeren.”

Professor Robert H. Eckel vraagt zich af of de slechte eetgewoonten van de tieners voor dit tekort aan vitamine D zorgen. “Deze resultaten zijn zorgwekkend, ik stel me vragen bij de voedingkeuzes van jongeren en zelfs over de tijd die ze in de zon doorbrengen.” Zonlicht stimuleert namelijk de productie van vitamine D in het lichaam.

Lees ook:Kinderen krijgen veel te weinig vitamine D binnen
Lees ook:Kinderen uit lagere milieus hebben hogere bloeddruk
Lees ook:Nederlandse baby’s krijgen te weinig vitamine K
Lees ook:Eet vitamine D en voorkom een keizersnede!
Lees ook:Zwanger? Zorg voor een gezond gewicht en voldoende vitamine D

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>