Eet vitamine D en voorkom een keizersnede!

Zwangere vrouwen met een laag vitamine D-gehalte hebben meer kans op een keizersnede. Dit blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.  Slikken dus, die vitamine. Of vitamine-D rijk voedsel eten. Maar waar zit dat eigenlijk precies in???
Waarom een tekort aan vitamine D problemen geeft bij de geboorte van een kind is onbekend, maar de onderzoekers denken dat er een verband is tussen een vitamine D-tekort en weinig spierkracht.

De onderzoekers van de universiteit en het Medisch Centrum van Boston controleerden de bloedwaarden van 253 zwangere vrouwen. 43 van deze vrouwen (17 procent) beviel via een keizersnede.

28 procent van de vrouwen met een laag vitamine D-gehalte had een keizersnede nodig. Van de vrouwen met een hoog vitamine D-gehalte beviel 14 procent via een keizersnede.Volgens één van de onderzoekers, Oliver Gillie, is er ook een duidelijk verband te contstateren tussen een gebrek aan vitamine D en zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie).

Vaak is direct ingrijpen bij pre-eclampsie noodzakelijk en wordt er gekozen voor een (spoed)keizersnede of voor het inleiden van de bevalling.

Hier lees je waar vitamine D inzit!

Lees ook:Je kunt als zwangere maar beter voldoende vitamine-D hebben
Lees ook:Zon tijdens zwangerschap kan voedselallergie kind veroorzaken
Lees ook:Kijk uit met de zon als je zwanger bent: je baby kan er allergisch door raken
Lees ook:Zwangeren van 40+ eerder dan gebruikelijk inleiden
Lees ook:Keizersnede vaak onnodig uitgevoerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>