VriendenLoterij zoekt Schrijfpieten voor Actie Pepernoot

Het is helaas niet vanzelfsprekend dat ieder kind in Nederland op 5 december een Sinterklaascadeautje krijgt. Simpelweg omdat hun (pleeg)ouders of de jeugdzorginstelling waar ze wonen er het geld niet voor hebben. Dankzij Actie Pepernoot van de VriendenLoterij en het Nationaal Fonds Kinderhulp krijgen 50.000 kansarme kinderen dit jaar toch een mooi Sinterklaascadeau. De VriendenLoterij ondersteunt de actie met een sympathieke Facebook-actie, waarbij Schrijfpieten worden opgeroepen een gedicht te schrijven voor één van de kinderen.De kinderen ontvangen een cadeaucode en kunnen daarmee zelf, of samen met hun begeleider, op www.actiepepernoot.nl een cadeau uitkiezen. Bij een Sinterklaascadeau hoort natuurlijk een gedicht, daarom roept de VriendenLoterij alle Schrijfpieten en dichttalenten in Nederland op om vóór 6 december een leuk gedicht te schrijven (maximaal 150 woorden) voor één van de kinderen. Alle ingezonden gedichten worden vervolgens op kaartjes geprint en bij de cadeautjes gevoegd.

VriendenLoterij steunt Nationaal Fonds Kinderhulp

De VriendenLoterij voelt zich betrokken bij mensen die meer aan de zijlijn staan, kwetsbaar zijn of om een andere reden een helpende hand verdienen. De Loterij ondersteunt daarom vele prachtige organisaties, die het leven van al deze mensen zo prettig mogelijk willen maken, zoals Nationaal Fonds Kinderhulp. Sinds 1999 ontvangt Nationaal Fonds Kinderhulp een bijdrage van de VriendenLoterij. Inmiddels heeft Nationaal Fonds Kinderhulp een totale bijdrage ontvangen van 25 miljoen euro. Dit geld komt ten goede aan activiteiten, sport, vakanties en alledaagse dingen die het leven van kansarme kinderen net iets gelukkiger maken.

Lees ook:Zorg dat ieder kind in Nederland een cadeau van Sinterklaas krijgt
Lees ook:Kinderen het blijst in het weekend
Lees ook:Prinses Máxima bezoekt ontbijtende basisschool
Lees ook:Kinderen in zorginstellingen vaak erg ongelukkig
Lees ook:Sweet Dreams maakt dromen van jongeren met diabetes waar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>