Sweet Dreams maakt dromen van jongeren met diabetes waar

Sweet Dreams is een nieuw fonds van Mediq en het Diabetes Fonds ter ondersteuning van projecten voor kinderen met diabetes. Doelstelling van Sweet Dreams is om jongeren tot 20 jaar met diabetes te helpen hun dromen waar te maken. Hiermee willen Mediq en het Diabetes Fonds diabetes zichtbaar maken en mensen meer bewust laten worden wat het betekent om diabetes te hebben.
Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘Diabetes is een ernstige ziekte, die hard ingrijpt in het dagelijkse leven van kinderen. Met het fonds Sweet Dreams willen we er zijn voor kinderen, die zich niet laten tegenhouden door diabetes en in deze zin een voorbeeld zijn voor andere kinderen. We zijn erg blij dat Mediq dit financieel mogelijk maakt.’

Alle mogelijke dromen mogen aan het fonds voorgelegd worden; als het maar helpt om een doel te verwezenlijken. Tatum Geurts (7) is de eerste gelukkige; zij ontving op Wereld Diabetes Dag een nieuwe BMX-fiets. Tatum was vorig jaar Nederlands kampioen BMX in haar leeftijdsklasse en is vastbesloten Olympisch Kampioen te worden, ondanks haar diabetes type 1. Met haar nieuwe BMX-fiets kan Tatum trainen om haar ambitie waar te maken.

Kinderen en jongeren met diabetes kunnen hun dromen vanaf deze week sturen naar [email protected] t.a.v. Elleke Berkhof. Alle aanvragen worden behandeld en een speciaal ingestelde toekenningscommissie selecteert vier keer per jaar de dromen die verwezenlijkt worden.
Meer informatie: www.diabetesfonds.nl/sweetdreams

Lees ook:Kinderen met diabetes: komen jullie op bezoek bij onderzoeker Bart Roep?
Lees ook:Ludieke actie op 15 mei: Suikerklontjesrace op de basisschool
Lees ook:Campagne voor meer begrip diabeteskinderen van start
Lees ook:Als je tiener diabetes ontkent… Website voor ouders
Lees ook:Fonds wil alle kinderen in Nederland aan de muziek hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>