Kinderen in zorginstellingen vaak erg ongelukkig

Schokkende cijfers: uit onderzoek van het Nationaal Fonds Kinderhulp is gebleken dat kinderen die in een zorginstelling wonen vaak ongelukkig zijn. Maar liefst  40% zegt dat ze niet gelukkig zijn. Bij thuiswonende kinderen is dat slechts 1%. Van de 11.000 kinderen die in een tehuis wonen zijn er 4400 ongelukkig. Ruim de helft van de kinderen in een instelling ziet zowel zijn ouderlijk huis als het tehuis niet als 'thuis'. Ook hebben ze minder vrienden dan thuiswonende kinderen. Vijanden hebben ze daarentegen genoeg. In de leeftijdscategorie acht tot twaalf jaar zegt meer dan 80% van deze kinderen vijanden te hebben. Bij dertien- tot zestienjarigen is dat 70%.

Lees ook:Aardig wat kinderen blijken ongelukkig – veelal door scheiding
Lees ook:Kinderen het blijst in het weekend
Lees ook:Moeders hebben liever zoon dan dochter ‘terug’ in huis
Lees ook:Steeds meer eenoudergezinnen in Nederland
Lees ook:Kids willen meer tijd met papa en mama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>