Moeders hebben liever zoon dan dochter ‘terug’ in huis

Britse moeders hebben liever dat hun zoon dan hun dochter terug thuis komt wonen omdat de kans groter is dat hij huur betaalt, in het huishouden helpt en haar advies volgt. aha… Nou, ik ben gelukkig nog lang en breed niet in die fase gekomen, maar mocht het ooit zover komen, zal ik hier nog eens aan terugdenken. Ondertussen weet ik wel dat mijn dochter van zes vandaag weer een enorme poetsanval heeft gekregen waarbij ze mijn keukenkastjes eens even flink heeft afgenomen. Mijn zoon daarentegen is al de hele dag buiten aan het spelen…en van hem heb ik zijn kleren weer OVERAL en NERGENS vandaan moeten plukken! Een enquĂȘte bij 3.000 Britse moeders en dochters toont aan dat dochters minder respijt krijgen, als lui bestempeld worden en minder bijdragen leveren in het huishouden. De meest voorkomend reden om terug thuis te gaan wonen zijn schulden, werkloosheid, geen huis kunnen kopen en relatieproblemen. Dit komt steeds vaker voor, de helft van de ouders maakte het al mee dat hun kind uit het ouderlijke huis trok om uiteindelijk terug bij mama en papa te gaan wonen, daarom worden ze de boomerang-generatie genoemd.
De helft van de ouders wil liever niet dat hun kinderen terug bij hen intrekken, maar ze begrepen wel waarom ze dit deden. Minder dan de helft van de 18-plussers die nog thuis wonen betaalt huur. Een derde van de ouders zegt dat een volwassen kind in huis voor meer ruzies zorgen. Een vijfde van de ouders is beschaamd dat hun kind terug bij hen introk.
Zonen slagen er dubbel zo vaak in hun moeder rond hun vinger te winden waardoor ze meer verwend worden dan dochters. Bij mannen is ook de kans groter dat moederlief elke avond voor hen kookt, hun kleding wast, de strijk doet en moeder of vader zelfs chauffeur speelt. Ze krijgen ook vaker geld cadeau, 43 procent van de ouders geeft toe aan hun spaargeld te zitten om hun kind te helpen. Klinisch psychiater Avie Luthra: “Deze resultaten verrassen me niet. Zonen worden vaak anders behandeld dan hun vrouwelijke lotgenoten.”

Bron: HLN

Lees ook:Weer thuis
Lees ook:Grootouders lijden onder ongelijke verdeling contact kleinkinderen
Lees ook:Kinderen in zorginstellingen vaak erg ongelukkig
Lees ook:Scheiding voor meisjes zwaarder dan voor jongens
Lees ook:Vrouw bevalt van dochter en komt met zoon thuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>