Levensverwachting kinderen met diabetes 10-20 jaar korter

Vandaag is het Wereld Diabetesdag, en de dag staat in het teken van kinderen. En in dat kader een akelig feit: jongeren met diabetes leven tien tot twintig jaar korter. Diabetes verhoogt het risico op complicaties die leiden tot hart- en vaatziekten en overlijden op jonge leeftijd. Daar wortd je niet heel veel vrolijker van! De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) benadrukte dit woensdag bij de overhandiging van een petitie aan de Tweede Kamer.Nederland lijden 15.000 kinderen aan diabetes.

Steu het Diabetesfonds en klik hier voor meer informatie!

Lees ook:Sweet Dreams maakt dromen van jongeren met diabetes waar
Lees ook:Kinderen met diabetes: komen jullie op bezoek bij onderzoeker Bart Roep?
Lees ook:Campagne voor meer begrip diabeteskinderen van start
Lees ook:Challenge Day verplicht op alle middelbare scholen!
Lees ook:Als je tiener diabetes ontkent… Website voor ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>