Kinderen met diabetes: komen jullie op bezoek bij onderzoeker Bart Roep?

Door onderzoek komt genezing van diabetes type 1 steeds dichterbij. Zeker voor kinderen is dat hoopvol. Daarom organiseert het Diabetes Fonds op woensdag 6 juni een ontmoeting speciaal voor kinderen met onderzoeker professor Bart Roep in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Om vragen te stellen en in het laboratorium te zien hoe dat onderzoek er in het echt aan toe gaat. Kinderen kunnen zich voor a.s. vrijdag aanmelden.Eerder dit jaar deed professor Bart Roep van het LUMC een belangrijke ontdekking  dat ons weer een stapje dichter bij genezing van diabetes type 1 heeft gebracht. Naar aanleiding van dat nieuws kwamen er veel reacties binnen bij het Diabetes Fonds, ook van kinderen. Zoals een brief van Bram (5) en zijn moeder: “Ik ga een mooi schilderij maken en de bloemetjes sturen we op naar mijnheer Bart. Want mijnheer Bart gaat mij beter maken. – Bedankt voor de hoop die we weer hebben gekregen.”
De vele ontroerende reacties inspireerden het Diabetes Fonds om een ontmoeting te organiseren voor kinderen en ouders met Bart Roep. De middag met Bart Roep sluit aan bij de huidige campagne van het Diabetes Fonds die meer begrip vraagt voor kinderen met diabetes type 1.
Op woensdagmiddag 6 juni laat Bart Roep in Leiden aan de kinderen op een speelse manier zien hoe diabetesonderzoek gebeurt en beantwoordt vragen van ouders en kinderen. Kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen zich tot vrijdag 1 juni 12.00 uur aanmelden, met één ouder of begeleider per kind. Er is plek voor tien kinderen; op basis van leeftijd en motivatie wordt er een selectie gemaakt. Aanmelden kan via het contactformulier op de site van het Diabetes Fonds.

Lees ook:Campagne voor meer begrip diabeteskinderen van start
Lees ook:Sweet Dreams maakt dromen van jongeren met diabetes waar
Lees ook:Ludieke actie op 15 mei: Suikerklontjesrace op de basisschool
Lees ook:Nieuw lid K3 komt er aan!
Lees ook:Vier keer meer kans op aangeboren afwijking bij diabetes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>