Kwart kinderen verbrandt door zon

Smeren, smeren, smeren! Het is veel te warm en de zon is veel te sterk voor kinderhuidjes en ook voor je eigen huis trouwens. Ruim 42 procent van de ouders geeft toe dat hun kind ooit een keer zonnebrand heeft opgelopen, zo blijkt uit een onderzoek van de Britse drogisterijketen Boots onder vijfhonderd ouders. Als kinderen verbranden in de zon lopen ze permanente schade op aan hun huid, iets waarvan de helft van de ouders zich niet bewust is. Prent het dus goed in je geheugen: permanente schade! Hou ze uit de zon!

“Uit dit onderzoek blijkt dat veel mensen weinig weten over bescherming tegen de zon”, zegt Clare O’Connor van Boots. “Met het huidig warme weer adviseren we ouders om hun kinderen goed in te smeren. Kinderen zijn nu veel buiten en kunnen in een paar minuten al verbranden.” Terwijl de meeste ouders tijdens een vakantie hun kinderen wel vaak insmeren met een zonneproduct, doen ze dat thuis pas als een kind al verbrand is. De meeste ondervraagde ouders vergaten hun kinderen in te smeren en een derde zie geen producten in huis te hebben.  “We adviseren ouders om van bescherming tegen de zon een topprioriteit te maken”, zegt O’Connor. “Als de huid roze is, dan is het al te laat, dan is de huid al beschadigd.”

Een kind beschermen tegen schade door de zon is vrij eenvoudig. In de schaduw blijven en een T-shirt dragen helpt, maar beter is het om een zonnecrème aan te brengen. “Het duurt maar een paar minuten en het beschermt het kind goed”, zegt O’Connor. “Niet alleen nu, maar ook op de lange termijn.”

Lees ook:Kinderen onder de twee in de zon laten is gevaarlijk!
Lees ook:WAT? 75% van onze kinderen loopt zonnebrand op!
Lees ook:Juist kinderogen beschermen tegen Uv-straling
Lees ook:Slechts 4.7 % van de Nederlandse kinderen heeft zonnebril
Lees ook:Bescherm de oogjes van je baby tegen de zon!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>