Slechts 4.7 % van de Nederlandse kinderen heeft zonnebril

Attentie, attentie: de zon begint weer te schijnen, dus denken we wel aan de oogjes van onze kinderen? De meeste Nederlanders hebben één of meerdere zonnebrillen, maar het percentage kinderen met een zonnebril  is met 4.7 procent schrikbarend laag. Zeker gezien het feit dat kinderogen de bescherming die een zonnebril biedt extra hard nodig hebben. “Dat we de huid, met name bij kinderen, goed moeten beschermen tegen de zon weten de meeste mensen wel. Maar het besef dat we de ogen niet langdurig aan zonlicht moeten blootstellen, heeft nog niet iedereen. Wanneer de ogen langdurig zonder bescherming aan de zon worden blootgesteld, kunnen UV-stralen de ooglens en het hoorn – en netvlies aantasten en deze schade kan blijvend zijn.” aldus optometrist Kim Wensing.Sinds 1995 moeten alle zonnebrillen die op de Europese markt verkocht worden, het CE keurmerk hebben. Dat wil zeggen dat de zonnebril aan bepaalde normen voldoet. Dit helpt de consument om een goede keuze te maken bij de aankoop van een zonnebril. Toch blijft deskundige hulp belangrijk bij de aanschaf van een zonnebril.

Kim Wensing, optometrist Pearle: “Zeker in het geval van een zonnebril voor kinderen is goed advies van groot belang. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat als de glazen van de kinderzonnebril maar donker genoeg zijn, het wel goed zit met de bescherming. Maar de kleur van het glas zegt niks over de bescherming tegen schadelijke UV-straling. Een zonnebril met lichte glazen kan een betere bescherming hebben dan één met donkere glazen. Een zonnebril met donkere glazen met een lage UV-filter is zelfs extra schadelijk, want door de donkere glazen gaan de pupillen wijd open staan en wordt er extra veel UV-straling doorgelaten. Dit kan vooral schadelijk voor kinderen zijn omdat kinderogen niet zelf UV-straling tegenhouden. “

Lees ook:Bescherm de oogjes van je baby tegen de zon!
Lees ook:Juist kinderogen beschermen tegen Uv-straling
Lees ook:Baby en kind hip op de piste met Babiators!
Lees ook:My First Shades Eyewear; voor de bescherming van je kinds ogen
Lees ook:Unieke en supercoole onbreekbare kinderzonnebrillen bij Kidsplaza.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>