Moeders vragen apotheek om advies bij kinderkwalen

Bijna driekwart van de jonge moeders geeft aan bij de apotheek advies te vragen over kinderkwaaltjes. Dit blijkt uit onderzoek van Volgens Mama en VSM onder meer dan 2000 jonge moeders met één of meer kinderen van 0 tot 4 jaar. Ik vraag de apotheek ook regelmatig om advies. Je wilt natuurlijk ook niet om ieder wissewasje de huisarts bellen, want je belt ze die eerste tien jaar van het leven van je kinderen al zo vaak op! Toch heb ik het idee dat advies van een huisarts heel veel beter is dan het advies van een apotheek. De apotheek brengt het (bij mij dan) nog wel eens wat twijfelend.De drogist en internet blijken voor 54 procent van de ondervraagde moeders ook een sterke adviesfunctie te hebben. Moeders van jonge moeders komen op plaats vier als het om advies over kinderkwaaltjes gaat.
De huisarts (42 procent), vriendinnen (36 procent) en zussen (14 procent) blijken minder in trek. Het minst populair zijn boeken en tijdschriften. Slechts 12 procent van de jonge moeders raadpleegt deze als bron voor advies over kinderkwaaltjes. Meer dan driekwart van de respondenten heeft, bij veelvoorkomende kinderkwaaltjes als darmkrampjes en doorkomende tandjes, een voorkeur voor een homeopathische behandeling boven een behandeling met reguliere geneesmiddelen.
85 procent gebruikt ook daadwerkelijk een homeopathisch middel ter genezing. Als kinderen bijvoorbeeld last hebben van hoesten, slecht slapen, bulten of blauwe plekken kiest het merendeel van de moeders een homeopathische behandeling. Homeopathische middelen worden in mindere mate gebruikt bij koorts en oorpijn.

Lees ook:Ouders gaan eerder met zoon dan met dochter naar huisarts
Lees ook:VSM introduceert Chamodent tandgel
Lees ook:Bijtarmband voor bijt-, kauw en kwijlgrage kids: Oh Plah!
Lees ook:Aankomende moeders onzeker over medicijngebruik
Lees ook:Astma bij schoolkinderen veelal onontdekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>