Zwanger van twee kinderen…maar niet van een tweeling!

De natuur overtreft met zijn (of is het haar) spelingen soms de meest bizarre fictie. Wat te denken van een vrouw in de Amerikaanse staat Utah die zwanger is van twee baby’s, maar toch is het geen tweeling. De twee zijn niet tegelijkertijd verwekt en zullen waarschijnlijk ook niet op dezelfde dag geboren worden. Hoe waanzinnig is dat? Over ‘de kinderen kort na elkaar nemen’ gesproken! De 34-jarige Angie Cromar heeft de zeldzame aandoening didelphys, wat betekent dat ze twee baarmoeders heeft. Bij haar eerste echo ontdekten doktoren dat de twee foetussen in haar buik niet in hetzelfde ontwikkelingsstadium zaten. De ene was vijf weken en de andere zes weken oud. De kans dat een vrouw met deze aandoening op hetzelfde moment in beide baarmoeders wordt bevrucht is slechts één op vijf miljoen.
Cromar wist van haar bijzondere aandoening en het was geen probleem bij haar twee eerdere zwangerschappen. Ze is wel wat nerveus over het vooruitzicht van twee baringen. Doktoren hebben haar gewaarschuwd dat haar aandoening betekent dat haar kindjes veel te vroeg kunnen worden geboren. “Ik ben een beetje zenuwachtig, juist vanwege de risico’s, maar ik ben erg blij. We zijn erg dankbaar.”
De aandoening ontstaat voor de geboorte. In een vrouwenfoetus wordt de baarmoeder gevormd uit twee buizen. Deze twee buizen groeien uiteindelijk aan elkaar tot één hol orgaan. Bij vrouwen met didelphys gebeurt dit echter niet en ontstaan twee baarmoeders. Het komt voor bij ongeveer 0,2 procent van de vruchtbare vrouwen. (Bron: De Telegraaf)

Lees ook:Drieling uit twee baarmoeders geboren
Lees ook:Vier weken langer zwangerschapsverlof Nederlandse vrouwen?
Lees ook:Vrouw bevalt in acht maanden tijd van twee kinderen
Lees ook:Kinderwens of niet; vanaf 16e jaar foliumzuur slikken
Lees ook:Ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>