Vier weken langer zwangerschapsverlof Nederlandse vrouwen?

Een spannende dag voor vrouwen die een kinderwens hebben: krijgen zij wel of geen extra vrije weken als zwangeschapsverlof? Het Europees Parlement beslist namelijk vandaag of het zwangerschapsverlof in de EU wordt verlengd van veertien naar twintig weken. Voor werkende vrouwen in Nederland betekent dat vier weken meer verlof.In Scandinavische landen mag een vrouw een jaar van het werk wegblijven, als zij zwanger wordt. En haar partner heeft minimaal drie maanden recht op een vaderschapsverlof.
Een deel van de commissie wil ook een vaderschapsverlof van minstens twee weken, dat door werkgevers zou moeten worden betaald. De twee weken moeten in de verlofperiode van de moeder vallen. In Nederland hebben vaders nu recht op twee dagen betaald verlof.

Lees ook:Twintig weken zwangerschapsverlof
Lees ook:Steeds minder ouders nemen ouderschapsverlof op
Lees ook:Planenn voor twee weken extra zwangerschapsverlof!
Lees ook:Kwart papa’s neemt ouderschapsverlof op
Lees ook:‘Vaders hebben recht op twee weken vaderverlof’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>