Het moderne basisschoolkind moet weer gaan fietsen!

Ouders brengen hun kinderen te lang met de auto naar de basisschool. Een slechte zaak, zo stelt het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. Kinderen leren daardoor niet goed genoeg fietsen. En daarbij zal dat beetje lichaamsbeweging ze natuurlijk alleen maar goed doen… Vandaag is het lente! Een mooie dag om te starten!
Kinderen leren niet meer goed hoe ze moeten omgaan met het verkeer. Nu wordt ruim een op de drie basisschoolleerlingen met de auto naar school gebracht, terwijl negentig procent op loop- of fietsafstand woont. Slechts zeventien procent gaat zelfstandig naar school. Ik zie het bij ons op school ook zo ontzettend vaak: mensen die echt pal achter de school wonen, brengen hun kinderen met de auto! Onder het motto ‘kan ik in één keer door naar mijn werk!’ Uhu… Luie varkens zijn jullie!
Volgens het kennisplatform zijn veel ouders bang om hun kinderen alleen te laten gaan omdat het gevaarlijk kan zijn in het verkeer. Wanneer kinderen minder worden gebracht, wordt het echter al een stuk veiliger.  Ook doen ze zo verkeerservaring op, wat nodig is als ze later naar de middelbare school gaan.

Lees ook:Fietsen naar school? Daar doen we niet meer aan…
Lees ook:Kinderen moeten weer gaan lopen of fietsen naar school
Lees ook:Bij 80% van de scholen is de verkeerssituatie onveilig
Lees ook:Het is slecht gesteld met de fietsvaardigheid van kinderen
Lees ook:Verkeersexamen: 20 april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>