Verkeersexamen: 20 april

Vandaag doen kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool hun theoretisch verkeersexamen. Het 3VO-verkeersexamen is harder nodig dan ooit, omdat het verkeer steeds drukker wordt. Nederland telt inmiddels 7 miljoen auto’s. In 1990 was dit aantal nog 5,5 miljoen. Ook hebben mensen meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten tussen alle auto’s door hun weg van en naar school veilig af kunnen leggen.Kennis over verkeersregels is daarvoor essentieel. Scholen zijn, samen met de ouders, verantwoordelijk voor het verkeersonderwijs van kinderen. Het 3VO-examen kan hieraan een steentje bijdragen. Na het schriftelijk examen volgt het praktijkexamen op de fiets. Dat wordt in mei en juni op scholen door het hele land georganiseerd. Iedere kind uit groep 7 en 8 mag hieraan meedoen, ook al is het gezakt voor het schriftelijk examen. Op de website van 3VO kunnen kinderen zich voorbereiden op beide examens.

Lees ook:Het is slecht gesteld met de fietsvaardigheid van kinderen
Lees ook:Het moderne basisschoolkind moet weer gaan fietsen!
Lees ook:Nederlandse ouders geen goed verkeersvoorbeeld voor kinderen
Lees ook:Veel testen maken kinderen slimmer
Lees ook:Kinderen moeten weer gaan lopen of fietsen naar school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>