Rel op school wegens uitdelen uitnodigingen partijtje

Ieder jaar weer een struikelblok: wie wel en wie niet uit te nodigen op het partijtje van je kind. Zul je net zien dat het kindje waar ze vorige maand zelf nog door werden uitgenodigd nu echt niet welkom is. Of dat het kind van de moeder waar jij het zo goed mee kunt vinden wordt overgeslagen. Lastig. In Zweden moet je echt uitkijken wie je een uitnodiging geeft. Daar heeft een school namelijk een jochie van acht aangeklaagd wegens discriminatie omdat hij niet al zijn klasgenootjes had uitgenodigd voor zijn verjaardagsfeestje…De jongen deelde zijn uitnodigingen in de klas uit. Toen een docent opmerkte dat twee kinderen niets kregen, nam hij alle uitnodigingen in beslag. De school beschuldigt het jongetje bij de schoolraad nu van discriminatie, maar laat het daar niet bij zitten. Er is zelfs een offciële klacht ingediend bij het Zweedse parlement.

De school in Lund, in het noorden van Zweden, benadrukt dat wanneer er uitnodigingen op school worden uiitgedeeld, er van discriminatie geen sprake mag zijn.

De vader van de jongen heeft inmiddels contact opgenomen met de nationale ombudsman. Daaraan vertelde hij dat de twee 'gedupeerden' geen uitnodiging kregen omdat de eerste zijn zoon op zijn eigen feestje ook niet had uitgenodigd. Het andere jongetje had hem gepest. "Mijn zoon trekt het zich erg aan", aldus de vader.

Tja…ik  kan daar wel inkomen hoor…

Lees ook:Het stralende middelpunt op je eigen uitnodiging
Lees ook:9-jarige krijgt baby
Lees ook:Ja hoor…vijfde (!) kind voor zangeres Anouk
Lees ook:Vader brengt eigen pestende kinderen naar de politie
Lees ook:Kinderen van oudere vaders vaker ADHD en verslavingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>