Helft kids maakt online vrienden

Kun je niet begrijpen wat je kind zolang achter de pc te zoeken heeft? Nou; hij of zij zoekt vrienden! Want uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlandse tieners vrienden maakt via internet. Van hen heeft driekwart de nieuwe kennissen in het echt ontmoet. Dat zijn twee van tientallen conclusies die het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) trekt uit onderzoek naar het computergebruik van de kinderen.

 

Meer dan de helft van de ouders denkt dat pesten via internet veel voorkomt, maar bijna niemand denkt dat zijn eigen kind dit doet. Een minderheid van de ouders zou kinderen voorlichting geven over onbetrouwbare informatie, porno en racisme op internet.

Meer dan de helft van de tieners in Nederland heeft een computer op de eigen kamer. De helft van de ouders van de kinderen met een website kent deze niet. Verreweg de meeste ondervraagde ouders maken zich zelden of nooit zorgen over de mogelijkheid dat hun kind over de schreef gaat met een webcam of het chatprogramma MSN. Eén op de vijftig ondervraagde tieners maakt geen gebruik van MSN.

De onderzoekers wilden een beeld schetsen van de digitale leefwereld van tieners en de functie van de ouders. Ruim 1500 tieners tussen 13 en 18 jaar en bijna 1100 ouders zijn ondervraagd.

Bron: novum 

Lees ook:Kinderen favoriet onderwerp op Facebook bij meeste ouders
Lees ook:Facebookvrienden met je kinderen? Dan ben je een uitzondering!
Lees ook:Vrienden van vrienden leren kinderen drinken
Lees ook:Ouders hebben geen idee wat kinderen op internet uitvreten
Lees ook:TV op kinderkamer ongezond en slecht voor schoolprestaties

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Helft kids maakt online vrienden

  1. mark

    ik ben mark en 13 jaar ik wil wel zo langsamenhand een vriendin hoe moet ze eruit zien : grote borsten mooie billen blond haar mooi hoofd karakter niet te veel eisend

      /   Reply  / 
  2. Ies

    Zoek in je dromen ^o)

      /   Reply  / 
  3. Laura

    Doe normaal, Mark XD

    Ik heb mijn huidige vriend ontmoet op hyves en we zijn ondertussen bijna een jaar samen.
    Best vet hoor, vrienden maken via internet. Het gaat ook wat soepeler dan in het echt. Nou is het wel dat het (veel vaker dan je denkt) een beetje té soepel gaat, vooral onder tieners.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>