Kinderen favoriet onderwerp op Facebook bij meeste ouders

Meer dan 65 procent van de ouders plaatst op Facebook alleen berichtjes over en foto’s van hun kinderen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Twee derde van de ondervraagde ouders plaatst op Facebook nooit een foto van zichzelf of nieuws over zichzelf, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder 2.204 ouders die tenminste één kind jonger dan tien jaar hebben. Ik ben ook een enorme poster over mijn kinderen. En toevallig heb ik vandaag een boek gemaakt met alle highlights die ik over ze op Facebook kon vinden. Want wat als de website ineens ophoudt te bestaan…Ruim 55 procent van de ouders zegt minstens een keer per week een nieuwtje over hun kind te plaatsen. Een kleine 30 procent doet dit maandelijks.  Slechts 8 procent van de ouders plaatst nooit iets over de kinderen. Ruim 80 procent van hen geeft als reden dat ze hun kinderen willen beschermen. Iets meer dan de helft van de ouders vindt het leuk om op te scheppen over de prestaties en vorderingen van hun kind. Zo’n 46 procent praat vrienden bij over alledaagse gebeurtenissen en 42 procent zoekt steun bij andere ouders. Ruim 35 procent plaatst graag foto’s van hun kinderen en 23 procent probeert spullen te verkopen die hun kinderen niet meer nodig hebben. De helft van de ouders denkt wel dat hun kinderen zich later zullen schamen om alle foto’s en nieuwtjes over henzelf op internet. Zo’n 66 procent zegt te zullen stoppen met het plaatsen van berichtjes als hun kind dat vraagt. Overigens verwijdert 59 procent van de ouders regelmatig de vele berichtjes die vrienden over hun kinderen plaatsen.

Lees ook:Steeds meer baby’s te vinden op Facebook
Lees ook:Facebookvrienden met je kinderen? Dan ben je een uitzondering!
Lees ook:Kinderen online behoorlijk door ouders in de gaten gehouden
Lees ook:Als kind ben je veiliger bij lager opgeleiden
Lees ook:Meerendeel kinderen schaamt zich voor vader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>