Hoe beleef jij 4 en 5 mei met je kind?

Vanaf welke leeftijd leg je je kind uit wat oorlog is? Wat we herdenken op 4 en vieren op 5 mei? Ik ben daar al vrij vroeg mee begonnen. Ik neem de kinderen ieder jaar mee naar dodenherdenking bij ons in het dorp en we vlaggen fanatiek. Dat doe ik niet alleen om een stukje geschiedenis over te brengen, dat doe ik ook om de overlevenden te laten zien dat het ons en onze kinderen wel degelijk bezig houdt. het moet verschrikkelijk zijn berichten te horen over het ‘niet langer nodig zijn’ van de vieringen/herdenkingen als je zelf zo hard voor die vrijheid gevochten hebt. Maar vertel eens…wat doen jullie? En wat vertel je een kind wel en wat niet? Ik ben er wel benieuwd naar!

Lees ook:Gruwelijk drama op basisschool Hoogerheide: kind door 22-jarige dorpsgenoot gedood
Lees ook:Schaf het tien-minutengesprek toch af!
Lees ook:Kind alleen thuis
Lees ook:Wintertijd en kinderen: echt geen uurtje extra slaap!
Lees ook:Pijnstilling tijdens de bevalling steeds gewoner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>