Enkele Reis Mars: Muziekvoorstellingvoor kinderen vanaf 6 jaar

Oorkaan en Calefax presenteren op zondag 18 januari de première van de muziekvoorstelling Enkele Reis Mars, gespeeld door Calefax en geregisseerd door Dagmar Slagmolen: een stoere, grappige én poëtische voorstelling vol muziek en geluid, waarin de musici als Marsreizigers het onbekende ondergaan en het ongehoorde proeven. Drie, twee, één… het luchtruim in! Daar ga je, zwaaiend naar de aarde, op weg naar een nieuwe wereld. Door de dampkring heen, zonder zwaartekracht zwevend in het heelal. De reis is lang en zwaar, maar magisch en betoverend. Dan eindelijk: Mars, rood, kaal, leeg. Of toch niet? Vreemde, geheimzinnige dingen gebeuren. Hoe voelt, klinkt, ruikt het ongekende, hoe ziet het eruit? En is het echt voorgoed? Enkele Reis Mars gaat na de première op tournee door heel Nederland.

Oorkaan maakt muziekvoorstellingen voor kinderen tot 12 jaar en biedt musici en (theater)makers de kans hun ideeën over muziekvoorstellingen in de werkplaats te onderzoeken en in het productiehuis te realiseren. Oorkaan presenteert elk jaar meer dan 200 voorstellingen op de grote en kleinere (concert)podia van het land en daarbuiten. Daarnaast heeft Oorkaan een uitgebreid educatieprogramma. Topmusici spelen tijdens de voorstelling allerlei soorten muziek, zoals klassieke muziek, nieuwe muziek, jazz, geïmproviseerde muziek, zang en wereldmuziek.
www.oorkaan.nl | Je kijkt je oren uit!

Calefax Rietkwintet heeft een nieuw genre uitgevonden: het Rietkwintet. Een inspiratiebron voor de nieuwe generatie rietblazers die wereldwijd in hun voetsporen treedt. Het repertoire van Calefax omvat vele eeuwen muziek. Calefax maakt na het succes van De Muziekfabriek (winnaar van de Junge Ohren Preis 2012 voor beste muziekvoorstelling voor kinderen) met Enkele Reis Mars een nieuwe muziekvoorstelling bij Oorkaan, waarin zij alle rollen spelen. Dit keer met Dagmar Slagmolen als regisseur en de lievelingsmuziek van alle Calefaxers.
www.calefax.nl

Lees ook:Naar de haaien: een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar
Lees ook:Mars Inc bekommert zich om gezondheid kinderen
Lees ook:Woezel & Pip ‘Overal vriendjes!’ opnieuw in het theater!
Lees ook:Internationale jonge musici uit negen landen spelen op zaterdag 19 september
Lees ook:Kinderen ervaren Barokmuziek in Oude Kerk in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>