Ga met je kids naar de LEGO-tentoonstelling!

205395_WT_AE_AOTB_Header_PB_600x250px_v2-1Amsterdam EXPO haalt de bejubelde tentoonstelling The Art Of The Brick tijdelijk naar Nederland. Meer dan zeventig kunstwerken, bestaande uit ruim één miljoen LEGO®-stenen, zijn vanaf woensdag 28 mei 2014 te zien in Amsterdam. De man achter deze unieke bouwwerken van LEGO is de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben.  Aan de expositie is een Interactive Zone toegevoegd waar kleine (en grote) bezoekers zelf creatief aan de slag kunnen met de bekende bouwsteentjes. De kaartverkoop voor de expositie start vandaag via www.amsterdamexpo.nlDe tentoongestelde objecten zijn levensgrote creaties, veelal van menselijke figuren, maar ook het skelet van een T-Rex van zes meter lang, gemaakt van meer dan 80 duizend bouwsteentjes, is onderdeel van de expositie. Daarnaast zijn Sawaya’s interpretaties van bekende kunstwerken te zien, zoals De Denker van Rodin, de Mona Lisa van Da Vinci, de Venus van Milo en Vermeers Meisje met de parel.
The Art of the Brick trok wereldwijd al miljoenen bezoekers, onder meer in New York, Los Angeles, Melbourne, Shanghai en Singapore.

Nathan Sawaya (1973), die eerder een succesvolle carrière had als bedrijfsjurist, was op jonge leeftijd al dol op spelen met LEGO en hij is nooit gestopt met creëren. ‘Ik gebruik LEGO-stenen, omdat ik graag de reactie van mensen zie op kunstwerken die gemaakt zijn van materiaal dat ze kennen. Iedereen kan zich op één of andere manier in die kunstwerken vinden, want ze zijn gemaakt van speelgoed dat veel kinderen hebben. Mijn doel is om dit eenvoudige speelgoed naar een ongeëvenaard niveau te tillen. Ik hou van de rechte hoeken en karakteristieke vormen van de blokjes. Afhankelijk van de afstand en de gezichtshoek bieden deze rechte hoeken en karakteristieke vormen nieuwe perspectieven, zoals vloeiende, gebogen lijnen.’ Aldus Nathan Sawaya.

CEO van Amsterdam EXPO, Peter Tabernal, is trots The Art of the Brick aan te kunnen kondigen: ‘De kunstwerken van Nathan Sawaya zijn uniek en een lust voor het oog. Hij heeft het bekende speelgoed verheven tot kunstvorm en inspireert daarmee jong én oud. Amsterdam EXPO presenteert met The Art of the Brick opnieuw een indrukwekkende tentoonstelling die zonder twijfel door het Nederlandse publiek in het hart zal worden gesloten. Nathans beeldhouwwerken zijn adembenemend en prikkelen ieders fantasie.’

Bezoekersinformatie
The Art of the Brick is vanaf woensdag 28 mei 2014 open voor publiek. Amsterdam EXPO bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid. Amsterdam EXPO is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag tot 21:00 uur. De expositie is slechts enkele maanden in Nederland te zien.

De kaartverkoop voor de expositie start vandaag via www.amsterdamexpo.nl. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 16 (exclusief bespreekkosten). Er is een speciaal familieticket beschikbaar. Groepstarieven zijn van toepassing vanaf tien betalende personen. Docenten, leraren en onderwijsassistenten hebben na online registratie altijd gratis toegang tot Amsterdam EXPO.

Amsterdam EXPO
Amsterdam EXPO biedt met een vloeroppervlakte van bijna 3.000 m2 permanent onderdak aan internationale exposities van wereldklasse. Reizende tentoonstellingen die zich kenmerken door hun populairwetenschappelijke, -artistieke en –historische karakter strijken telkens tijdelijk neer. Eerder presenteerde de expositieruimte de tentoonstellingen Body Worlds & The Story of the Heart, Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten en Pixar: 25 Years of Animation. Tot en met 11 mei 2014 vindt de expositie Titanic: The Artifact Exhibition nog plaats. Vanaf 28 mei 2014 is The Art of the Brick dagelijks geopend.

Over Nathan Sawaya
De in New York en Los Angeles gestationeerde Nathan Sawaya, is een internationaal gewaardeerd kunstenaar. Hij creëert ontzagwekkende kunstwerken en levensgrote sculpturen, enkel gemaakt van LEGO-blokjes. Sawaya was de eerste kunstenaar ooit die het bekende speelgoed transformeerde tot kunst. Zijn reizende tentoonstelling The Art of the Brick heeft wereldwijd miljoenen mensen geïnspireerd, van Noord-Amerika en Europa tot in Azië en Australië. CNN betitelde The Art of the Brick zelfs als één van de top-10 niet te missen tentoonstellingen ter wereld. Sawaya, die eerder in New York carrière maakte als bedrijfsjurist, is nu schrijver, spreker en een van de meest populaire en award-winnende hedendaagse kunstenaars. Kijk voor meer informatie over Nathan Sawaya op www.brickartist.com.

Lees ook:Leuk met kids: Expositie over de Titanic!
Lees ook:Amsterdam EXPO op zoek naar Grootste Kleine Titanic Fan
Lees ook:35 jaar Playmobilfeest in het Museum van de Twintigste Eeuw
Lees ook:Sesamstraat in Madurodam: een leerzame mini-expositie
Lees ook:Walvissen kijken in het Zuiderzeemuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>