Spelen met Pippi Langkous en de piraten

Spelen met Pippi Langkous en de piraten, dat is de droom van ieder kind. En vergeet haar vriendjes Tommy en Annika niet. Een bezoek aan Villa Kakelbont in theaterpark Astrid Lindgrens Värld in Zuid-Zweden is een onvergetelijke ervaring. Het park is open tot 26 september. Je beleeft er alle verhalen van Astrid Lindgren. Elke dag zijn er meer dan vijftig verschillende voorstellingen. Maar je kunt er vooral zelf dagenlang spelen.De hele wereld kent Pippi Langkous. Astrid Lindgren verzon Pippi voor haar dochter. Het vrijgevochten jonge meisje heet voluit Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter Langkous. Haar moeder woont in de hemel en haar vader, Efraïm Langkous, is piratenhoofdman en koning van het eiland Taka Tukaland. Pippi woont samen met haar aapje, meneer Nilsson, en haar paard Kleine Witje in Villa Kakelbont. Ze is immens rijk en betaalt altijd met goudstukken. Ze beschikt ook over superkracht en tilt zo haar paard op. Met haar vriendjes Tommy en Annika beleeft ze allerlei avonturen.

Pippi’s lijflied
Wie kent niet het eerste couplet en refrein van Pippi’s lijflied:

Twee maal drie is vier, wiedewiedewiet en twee is negen
‘k Richt de wereld in, wiedewiede naar mijn eigen zin
Hai! Pippi Langkous, tjoelalee tjoelalee tjoela hopsasa
Hai! Pippi Langkous, die doet haar eigen zin

Informatie
Astrid Lindgrens Värld ligt in Zuid-Zweden, halverwege Malmö en Stockholm. Het park is geopend van 9 mei tot 26 september 2013. Ook tijdens de Zweedse en Deense herfstvakanties. Op www.als.se/nl vind je ook informatie over het vakantiehuispark en de camping van Astrid Lindgrens Värld.

Astrid Lindgrens Värld
Vimmerby, Småland, Zweden
+46 – (0)492 798 00
[email protected]
www.alv.se

Lees ook:Nieuwe theatershow: Pippi en de Zeven Zeeën
Lees ook:Het sterkste meisje ter wereld is 60 jaar
Lees ook:Nieuwigheden voor Peppa Big!
Lees ook:De speelboom uit de jaren ’70 is weer helemaal terug
Lees ook:Een vijfde van de kids tot 15 jaar woont niet bij beide ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>