Het sterkste meisje ter wereld is 60 jaar

Pippi Langkous bestaat 60 jaar. In 1945 verscheen het eerste boek met het meisje met de rode stijve vlechtjes in de hoofdrol. Astrid Lindgren schreef de verhalen over het tegendraadse meisje oorspronkelijk voor haar zieke dochter Karin. Het is opvallend, met welk rolmodel de auteur haar dochter opvrolijkte. Waar de meeste ouders hun kinderen proberen in te tomen (wat wij doorgaans opvoeden noemen), getuigt dit van een gedurfde aanpak, vooral in die generatie. Wat er van Karin is geworden is mij niet bekend… Wel dat Pippi Langkous voor veel meisjes en vrouwen staat voor zelfstandigheid, kracht, moed. Dat ze daarnaast ook wel erg dwaas en onaangepast is, nemen we op de koop toe. Hoe reageren jongens op dit supersterke meisje? Reageer!

Lees ook:Spelen met Pippi Langkous en de piraten
Lees ook:Nieuwe theatershow: Pippi en de Zeven Zee├źn
Lees ook:6-jarige wil ambtenaar worden; een corrupte ambtenaar
Lees ook:Krijsende peuter door buschauffeur uit de bus gezet
Lees ook:Zoon zou duurder zijn dan dochter…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>