40% van de scholieren ervaart de meeste stress voor wiskunde

Eind juni vinden de proefwerkweken in het voortgezet onderwijs plaats. Een stressvolle tijd voor veel scholieren. In opdracht van StudySteps, de persoonlijke online wiskundetrainer, is onderzoek uitgevoerd naar proefwerkstress onder 10.114 scholieren. Via een poll op Scholieren.com en Sevendays.nl is gebleken dat 47% van de scholieren voor het vak wiskunde het hardste leert om toch een voldoende te halen*. Uit additioneel onderzoek onder Scholieren.com, Sevendays.nl en goSupermodel blijkt dat maar liefst 38% van de scholieren de meeste stress ervaart voor het vak wiskunde**. 23% van de respondenten schiet vooral in de stress voor taalvakken en 18% ervaart de meeste stress voor het vak geschiedenis.
De resultaten tonen aan dat wiskunde voor scholieren nog altijd een heet hangijzer is. Met een tekort aan wiskundeleraren*** is dit een zorgelijke constatering. Om scholieren te ondersteunen bij het vak wiskunde biedt StudySteps hen een platform waar zij hun wiskundekennis kunnen bijspijkeren.

De genoemde resultaten zijn terug te vinden in de infographic in de bijlage. Deze mag rechtenvrij gepubliceerd worden.

StudySteps kan middelbare scholieren op verschillende manieren helpen om hun wiskunde prestaties te verbeteren. Zo heeft Noors onderzoek uitgewezen dat wiskunde leren een kwestie van oefenen is en benadrukten Amerikaanse wetenschappers recentelijk dat wiskundeangst voor een groot deel door de omgeving wordt veroorzaakt. Scholieren moeten geholpen worden om om te gaan met deze angst zodat hun onzekerheid de wiskundeprestaties niet in de weg staat. Met StudySteps kunnen leerlingen online wiskunde oefenen en krijgen zij ondersteuning van een coach waardoor hun vertrouwen groeit.

StudySteps is het online platform voor onderbouwleerlingen van havo en vwo waar zij na schooltijd, geheel online en op een praktische en overzichtelijke manier stap voor stap wiskunde onder de knie kunnen krijgen. StudySteps is ontwikkeld in samenwerking met wiskunde experts. Naast tips en adviezen die bij het maken van opdrachten worden gegeven, staat ook een online wiskundecoach voor de leerling klaar om vragen aan te stellen via chat of videobellen.

Speciaal ter voorbereiding op de wiskundetoets in de proefwerkweek organiseert StudySteps een wiskunde Facebookspreekuur. Scholieren kunnen op zondag 15 juni en 22 juni tussen 19.00 en 20.00 uur hun wiskundevraag stellen via www.facebook.com/studystepsnl. De StudySteps wiskundecoach zal de vragen dezelfde avond beantwoorden zodat de scholieren vol vertrouwen de proefwerkweek in gaan.

Bezoek voor meer informatie www.StudySteps.com

* onderzoek onder 364 respondenten
**onderzoek onder 10.114 respondenten
*** Bron: AD, 30 april 2014

Lees ook:Helft ouders kan kind niet helpen bij huiswerk
Lees ook:Nederlandse scholier scoort op International Wiskunde Olympiade
Lees ook:Daarom heeft je kind hoofdpijn als het aan wiskunde denkt…
Lees ook:Aanstaande ouders hebben duidelijke voorkeur geslacht baby
Lees ook:Ook kinderen kunnen lid worden van de ANWB

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>