Kind drinkt zich bewusteloos

Het wordt steeds gekker. Dit weekend heeft een twaalfjarige jongen zich bewusteloos gezopen. Toen ik twaalf was, speelde ik nog met een barbie. Oke, ook al niet meer, maar ik dronk me in elk geval niet bijna een coma in. Twaalf jaar! Dan heb je het toch echt nog over een kind!

Het kind, afkomstig uit Den Bommel werd in Middelharnis door de politie bewusteloos op straat aangetroffen. De GGD bracht hem naar het ziekenhuis in Dirksland. Inmiddels is het kind weer thuis. Uit onderzoek bleek dat de jongen met twee dertienjarige vriendjes op stap wilde. Daarvoor hadden zij gezamenlijk ingedronken. Het drietal was via een zestienjarige vriend aan alcohol gekomen. Volgens de politie sloeg de jongen binnen zeer korte tijd een liter Breezer-achtige drank achterover, waarna hij in coma raakte. De zestienjarige verstrekker van de drank wordt niet vervolgd. Volgens de wet is alleen verkoop van alcohol aan kinderen onder de zestien verboden.

Hoewel de politie spreekt van een 'uitzonderlijk geval', blijkt dat ziekenhuizen steeds vaker kinderen met een alcoholvergiftiging opnemen. Artsen en opvoedkundigen wijten die toename aan de lakse houding van ouders.

Kinderarts Nico van der Lely meldde een half jaar geleden dat op zijn afdeling in het Delftse Renier de Graaf Gasthuis het aantal vergiftigde kinderen onder de achttien in vijf jaar tijd was verviervoudigd. Het betrof daarbij vooral meisjes.

Wat vinden jullie? Ligt het aan de ouders, de winkels of de kinderen? Wat is volgens jullie een oplossing voor dit groter wordende probleem?

Een twaalfjarige jongen is in coma geraakt doordat hij een liter 'Breezer-achtige' drank had gedronken. De politie vond hem op straat, buiten bewustzijn.

Lees ook:Jongeren drinken 1,4 glas alcohol per dag
Lees ook:30% drinkt eerste alcoholische versnapering voor 12e jaar
Lees ook:Enig idee wat en of je kind drinkt?
Lees ook:Anti-alcoholcampagne voor jeugd door Bacardi tegengehouden
Lees ook:Combinatie jongeren en Breezers binnenkort verleden tijd

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kind drinkt zich bewusteloos

  1. hoi

    BACIIEEE

      /   Reply  / 
  2. Gillis Katrijn

    Ik vind dat ouders hiervoor verantwoordelijk zijn. Ik heb ook een jongen van 17 jaar hem zien zat drinken terwijl zijn ouders erbij zaten en ze zeiden er niets op. Ik vroeg of hij niet wegging die avond. Zijn ouders zeiden dat het door de examens kwam dat hij niet wegging. Hij mag zich dan echter wel zatdrinken.

      /   Reply  / 
  3. paco

    das de fout van de ouders k ben beginnen zuipen als k 17 jaar was
    als k 12 jaar had speelde k nog met speelgoed das gewoon schandalig ze moeten met de ouders maatregelen nemen…;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>