Ouders straffen kinderen niet…uit angst!

Een kwart van de Britse ouders is zo bang zijn kinderen overstuur te maken dat ze hen niet durven te straffen, dat blijkt uit recent onderzoek. Drie op de tien gaf toe geen gezag te hebben over hun kroost. Nou….dat vind ik wel een erg raar bericht hoor. Ik heb soms ook niet heel veel zin in de drama’s die volgen na een straf, maar om het daarom maar te laten.. NO WAY! Boos is boos hoor!Negen op de tien ouders zegt dat ze strikt werden opgevoed als kind, zes op de tien kreeg soms een tik, evenveel mensen werden naar hun kamer gestuurd, de helft moest vroeg naar bed. Een op vijf kreeg geen avondeten. De meerderheid, 93 procent zei dat ze respect hadden voor hun ouders en volgens acht op de tien was een uitbrander genoeg om slecht gedrag te voorkomen. Nu stuurt slechts drie op de tien zijn kind vroeg naar bed, één op de drie kreeg geen toegang meer tot zijn iPod, gsm of computer. Eén op de twintig zegt dat ze niets doen om hun kind te straffen, een kwart wenst dat hij of zij strikter was omdat zijn of haar kroost zich slecht gedraagt. Kinderen krijgen gemiddeld dagelijks twee keer een uitbrander, maar veel ouders vrezen dat dit weinig uithaalt.
De onderzoekers: “Het lijkt alsof kinderen het nu veel makkelijker hebben dan hun ouders twintig tot dertig jaar geleden. Moeders en vaders willen hun kinderen niet meer terechtwijzen omdat dit makkelijker is voor hen.”

Lees ook:Ouders vinden lastige vragen van kinderen maar…lastig!
Lees ook:Een derde kids ervaart scheiding ouders als vechtscheiding
Lees ook:Ouders laten kinderen valsspelen om maar te winnen
Lees ook:Computergames niet slecht maar goed voor de ogen
Lees ook:Oversteken met je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>