Werkende moeders maken kinderen ongezond…

Nou, trek je schuldgevoel maar weer uit de kast; wij werkende moeder zijn slecht voor onze kinderen! Althans, dat is uit onderzoek gebleken… Kinderen van werkende moeders gaan vaker met de auto naar school, kijken vaker meer dan twee uur per dag televisie en drinken meer frisdrank. Ze zijn daarmee een stuk ongezonder dan kinderen van huismoeders, zo blijkt uit Brits onderzoek van het Institute of Child Health, waarover The Telegraph dinsdag bericht. Maar wat moet ik dan? Stoppen? Of me helemaal niet druk maken om dergelijke berichten?Het verschil tussen de moeders wordt groter al naargelang ze meer werken. Zo zouden moeders met een fulltime baan hun kinderen ook nog minder fruit en groente geven.
Overigens bleek er geen verband te bestaan tussen moeders, hun werk en de hoeveelheid ongezonde snacks die een kind krijgt. Ook de lichamelijke beweging van kinderen bleek los te staan van moeders carrière. Professor Catherine Law, een van de onderzoekster, benadrukt dat de resultaten van het onderzoek niet verkeerd mogen worden uitgelegd.
“Onze resultaten impliceren niet dat moeders niet zouden moeten werken”, zo laat zij weten. “Ze onderstrepen eerder dat er programma’s moeten komen die ouders kunnen helpen een gezonde omgeving te creëren voor hun kroost.” Aan het onderzoek werkten 12.500 Britse kinderen onder de 5 jaar mee.

Lees ook:Parttime werkende moeders hebben gezondere kinderen
Lees ook:Werkende moeders en huisvaders vergroten kans overgewicht kind
Lees ook:Vooral vaders willen meer tijd met kinderen
Lees ook:Werkende moeders gelukkiger
Lees ook:Werk jij? Dat vergroot de kans op dikke kids!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Werkende moeders maken kinderen ongezond…

  1. dafna

    Ik weet niet over minder fruit als een moeder werkt, het is zoals jij het doet.
    Ik denk ook dat het per situatie moet ernaar gekeken, als een moeder het niet thuis wilt, dan is het het beste voor haar op zo’n manier.
    Dafna
    http://www.hobbypapervillage.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>