Parttime werkende moeders hebben gezondere kinderen

Voel je niet schuldig dat je een paar dagen per week werkt; het komt je kind in elk geval ten goede. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen van moeders die parttime werken hebben minder kans op overgewicht dan kinderen van vrouwen die fulltime of helemaal niet werken. Zo blijkt maar weer eens dat ‘de gulden middenweg’ toch echt weer de beste weg is. Dat bleek uit een studie van het Murdoch Children’s Institute in samenwerking met de University of New England en de Australian National University, meldt Daily Mail. In het onderzoek werd gekeken welke invloed uren betaald werk van moeders hebben op de levensstijl en het gewicht van kinderen tussen 4 en 7 jaar. Kinderen van moeders die parttime werken bleken minder kans te hebben op overgewicht. Ze keken ook minder televisie, aten minder junk food en waren meer lichamelijk actief dan kinderen van huismoeders of moeders die fulltime werken.
Volgens professor Jan Nicholson bewijst het onderzoek dat parttime werk een positieve impact heeft op moeders met jonge kinderen. ”Wat we zien is dat moeders die parttime werken beter hun werk- en privéleven in balans houden. En daarmee houden ze ook de eetgewoonten en activiteiten van hun kinderen in de gaten, wat directe voordelen oplevert voor de gezondheid van de kinderen.”
Het is minder duidelijk waarom kinderen van huismoeders dezelfde kans op overgewicht hebben als kinderen van moeders die fulltime werken. Nicholson: ”Het zou kunnen dat parttime werkende moeders die privé en werk moeten combineren, meteen iets met hun kinderen ondernemen dat nuttig is voor hun gezondheid.”

Lees ook:Werkende moeders gezonder rond veertigste
Lees ook:Moeders: ga werken! Dat maakt je gezond!
Lees ook:Werkende moeders maken kinderen ongezond…
Lees ook:Ruim éénderde moeders stopt het liefst met werken
Lees ook:Moeders blijven maar wat graag fulltime bij de kinders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Parttime werkende moeders hebben gezondere kinderen

  1. eva

    Zolang moeder actief is en tijd voor haar kinderen vrij kan maken zullen ze samen vaker iets ondernemen.

      /   Reply  / 
  2. Robine

    Ik vind het flauwekul. vrouwen die partime werken hebben meer tijd voor hin kinderen dat is waar,maar dat vrouwen die full-time en dat daar dikkere kinderen uitvoort komen is gewoon gelul. Ik had zelf ook twee ouders met fulltime banen,en ik was niet dik. het zit allemaal tussen de oren. ik vond het juist fijn dat mijn ouderd fulltime werken, want zo leerde je daar ook van, en natuurlijk niet te vergeten dat de ouders de kinderen lieten weten dat ze hun vertrouwde als je thuis kwam uit school en hun nog niet thuis waren.tegenwoordig durven ouders hun kinderen niet meer alleen te laten en moeten ze met hin neus erboven opzitten.kinderen zijn niet zo snel meer zelfstandig en kunnen zich niet zo goed alleen redden of vermaken.dit heeft zeker gevolgen voor later.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>