7 november: Landelijke dag voor stiefgezinnen

De Stichting Stiefgezinnen Nederland (SSN) houdt zaterdag 7 november een landelijke dag voor iedereen die te maken heeft met nieuwe gezinnen. Nederland telt ongeveer 200.000 stiefgezinnen. En we weten allemaal: dat worden er steeds meer. Laatst stond ik in de kleuterklas van mijn dochtertje ten midden van alle ouders. Een medemoeder met een kind in groep acht stootte mij aan: ‘Nu staan ze er nog allemaal gelukkig getrouwd. Moet je eens in groep acht zien…’ En die scheidingen brengen in veel gevallen ook stiefgezinnen met zich mee.De stichting stelt dat informatie essentieel is om een tweede scheiding te voorkomen. Meer dan de helft van de stiefgezinnen (60 procent) gaat immers binnen een jaar weer uit elkaar.
“Dat is voor ouders en kinderen in het nieuwe gezin bijzonder pijnlijk en teleurstellend. Bovendien is het ongunstig voor de ontwikkeling van kinderen, blijkt uit verscheidene onderzoeken”, aldus SSN.
Stichting Stiefgezinnen Nederland stelt dat een stiefgezin specifieke kenmerken, valkuilen en uitdagingen kent. “Als een nieuw gezin hiervan op de hoogte is kunnen veel problemen worden voorkomen. Voorlichting en informatie in de eerste jaren en liefst nog voordat een nieuw gezin gevormd wordt, zijn essentieel.”

Lees ook:Cartoon Network kijkertjes sparen speelgoed voor Stichting Kinderen van de Voedselbank
Lees ook:Stiefgezinnen hebben het vaak flink lastig
Lees ook:Super! Vanaf vandaag ook Beleef de Lente voor kinderen!
Lees ook:Woezel & Pip voorleesrecord dinsdag 9 september bereikt 55.000 peuters en kleuters
Lees ook:Verplichte blaastest voor kinderen onder de 16 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>