Communiceer met je kinderen; anders worden ze crimineel

As we speak vraagt mijn dochter mij de oren van het hoofd. Haar vragenreeks is oneindig. En ik peins er niet over haar geen antwoord te geven. De mate van communicatie tussen ouders en hun kinderen bepaalt namelijk mede of deze zich crimineel gedragen, zo lees ik net op de Telegraaf. Weinig communicatie binnen het gezin is een risicofactor die bijdraagt aan een toename van jeugdcriminaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van Utrechtse wetenschappers, zo meldt de Universiteit Utrecht vrijdag.Jongeren tussen 13 en 17 jaar vertellen steeds minder aan hun ouders. Andersom laten ouders hun kinderen steeds vrijer in hun tienerjaren. De wetenschappers ontdekten tijdens een studie van vijf jaar onder 300 gezinnen dat het vrijlaten van je kind criminaliteit in de hand kan werken.
De onderzoekers raden aan om meer gezamenlijk vrijetijdsbesteding te zoeken. „Jongeren die een goede relatie hebben met hun ouders vertellen zelf wat relevant is of vragen om hulp”, aldus onderzoekster Loes Keijsers.

Lees ook:Hoe drie minuten langer aan tafel je kind minder dik kan maken
Lees ook:Steeds meer eenoudergezinnen in Nederland
Lees ook:Populairiteit internet onder jongeren neemt af
Lees ook:Verhaaltje voor het slapengaan favoriet en heel goed
Lees ook:Zo belangrijk is een goede vriend voor een tiener…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>