Verhaaltje voor het slapengaan favoriet en heel goed

Kinderen luisteren liever naar een verhaaltje voor het slapengaan dan dat ze televisie kijken of gamen, zo blijkt uit Brits onderzoek onder vijfhonderd kinderen tussen de drie en acht jaar oud. Toch mooi om te horen, dat zoiets ‘ouderwets’ het nog steeds doet bij de kleintjes. Ik schaam me dan weer extra hard dat het er bij ons zo vaak bij inschiet.
 
Het liefst horen ze moeders een verhaaltje vertellen, omdat die vaak gekke stemmetjes en geluidseffecten gebruiken om de verhalen levendiger te maken.

Papa staat op twee en als derde zouden kinderen het liefst willen dat Harry Potter-ster Daniel Radcliff ze een verhaal voor het slapengaan komt vertellen. Door een verhaaltje kan 82 procent van de kinderen in het onderzoek beter slapen. Bijna twee derde van hen zou het liefst willen dat hun ouders nog meer verhalen vertellen, vooral de drie- en vierjarigen zijn er dol op.  De wetenschappers, die het onderzoek in opdracht van Disney/Pixar deden, concluderen dat het ouderwets verhalen vertellen nog steeds een belangrijk leermoment en een emotionele toevluchtsplek is in het leven van kinderen.

Lees ook:Papa leest een stuk leuker voor dan mama
Lees ook:Geen tijd voor verhaaltjes voor het slapengaan
Lees ook:Derde kind genadeklap voor carrière
Lees ook:Kinderen slimmer door denkbeeldige vriendjes
Lees ook:Borre trakteert op 350.000 boekjes en de stem van Barry Atsma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>