Elke week gaan van een kleine 700 kinderen de ouders scheiden

Per week krijgen 667 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Dat concluderen medewerkers van de nieuwe website SEP die vandaag is gelanceerd. De website biedt ouders ondersteuning bij het scheiden. Tja…je bent bijna een uitzondering als je ouders langer dan, zeg, 15 jaar bij elkaar zijn. En het heeft echt niet alleen maar nadelen hoor. Alles is beter dan twee ouders die 'omwille van de kinderen' ruzieënd bij elkaar blijven.

De organisatie denkt dat deze weken het aantal scheidingen in Nederland nog hoger ligt. Veel mensen besluiten tijdens of vlak na vakanties, als ze veel bij elkaar zijn (geweest), een punt achter hun relatie te zetten. Bij zes op de tien scheidingen zijn minderjarige kinderen betrokken. Er bestaan plannen om ouders per wet te verplichten bij scheiding een zogenoemd ouderschapsplan op te laten stellen. Ouders maken daarin onder meer afspraken over opvoeding, bezoekregelingen en financiën. De overheid hoopt dat op die manier wordt voorkomen dat vaders en moeders jarenlang met elkaar steggelen over de kinderen. Kinderen kunnen daarvan de dupe zijn. SEP heeft een handleiding opgesteld om ouders te helpen bij het opstellen van het ouderschapsplan.

Lees ook:Achtduizend kinderen raken een ouder kwijt
Lees ook:Voorkom een vechtscheiding voor DE KINDEREN!
Lees ook:Dubbele kans op problemen als de ouders zijn gescheiden
Lees ook:Experiment om jongens en meisjes gescheiden les te geven?
Lees ook:Kinderen funest voor je relatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>