Kinderen zijn de baas over de broodtrommel

Wie bepaalt bij jou thuis wat er in de lunchtrommel gaat? Grote kans dat je kind dat is! Want 65 procent van de kinderen bepaalt zelf wat er in de lunchtrommel mee naar school gaat, zo blijkt uit een rondgang van Albert Heijn. Meer dan de helft van de kinderen krijgt daarnaast een stuk fruit mee naar school en 30 procent drinkt vruchtensap. Het blijkt lastig te zijn om een gezonde lunch voor de kinderen samen te stellen die de kinderen ook nog eens lekker vinden, zo geven de ouders aan. Problemen waar de ouders tegenaan lopen zijn onder meer het vinden van voldoende variatie, kinderen die niet veel lusten, weinig tijd om de lunch te maken en weinig inspiratie. 
Boterhammen met hartig beleg blijkt het meest populair te zijn onder de schoolgaande jeugd. 87 procent van hen krijgt dat mee. Iets meer dan de helft (55 procent) krijgt ook zoete boterhammen mee.
De lunch van het kind wordt het vaakst gemaakt door de moeder (62 procent). De vader doet het in slecht 12 procent van de gevallen. 24 procent van de kinderen maakt zelf zijn of haar lunch.

Lees ook:Eenderde broodtrommels bevat snoep en koek
Lees ook:Zestig procent ouders heeft moeite met eerste schooldag
Lees ook:Ouders schaam jullie: één op zeven kinderen te dik!
Lees ook:Ouders hebben geen idee welke games hun kinderen spelen
Lees ook:Wij moeders…kunnen wat onze kids betreft best koningin worden!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen zijn de baas over de broodtrommel

  1. iris

    Voor iedereen die graag een gezonde gevarieerde lunchtrommel mee wil geven aan zijn kind maar er niet de tijd of inspiratie voor heeft neem dan een kijkje op friskakids.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>